De rotonde wordt een kruising met stoplichten.
De rotonde wordt een kruising met stoplichten.

Start herinrichting rotonde

Algemeen

BARENDRECHT - Maandag 26 juni start de gemeente met de herinrichting van de kruising Eerste Barendrechtseweg, Henry Dunantlaan en Dierensteinweg. De voorbereidende werkzaamheden vinden plaats van 26 juni tot en met 7 juli. De werkzaamheden zelf vinden plaats van 8 juli tot en met 12 augustus.
Er bestaat de mogelijkheid dat tijdens avonduren en op zaterdag gewerkt moet worden. Tijdens de werkzaamheden wordt de Henry Dunantlaan richting de Boerhaavelaan, de Dierensteinweg vanaf de Bongerd en de Eerste Barendrechtseweg vanaf de Fennaweg afgesloten. Uitgaand verkeer blijft mogelijk.
Tijdens de werkzaamheden worden de omleidingen met borden aangegeven. Het centrum, Het Kruispunt, de begraafplaats aan de Scheldestraat, bedrijventerrein Bijdorp en Dorpzicht zijn bereikbaar via de Derde en de Tweede Barendrechtseweg.
Deze werkzaamheden zijn fase vier van het plan om het oostelijke en westelijke deel van Barendrecht beter met elkaar te verbinden. De belangrijkste maatregel om dat voor elkaar te krijgen is het openstellen van de huidige bussluis aan de Harmonielaan, de onderdoorgang van de A29.
De verkeersstroom gaat daardoor veranderen. Daarom moet er gezorgd worden voor een veilige en goede doorstroming. Sinds de zomer van 2016 wordt op verschillende plekken gewerkt aan de weg, om tot slot de bussluis open te kunnen stellen.

Advertenties uit de krant