Kom ook zwaaien naar de Truckrun.
Kom ook zwaaien naar de Truckrun.

Gewijzigde route bij Truckrun

Algemeen

BARENDRECHT – Zaterdag 1 juli vindt voor de zevende keer de Truckrun plaats in Barendrecht en Albrandswaard.

De Truckrun is een rondrit door Barendrecht en omstreken waarbij jong en oud met een verstandelijke beperking als bijrijder mag meerijden op een vrachtwagen. Dit gepaard met natuurlijk veel getoeter en massa's zwaaiende mensen langs de kant van de weg.

Een hele belevenis voor zowel de ruim tweehonderd bijrijders als de chauffeurs, vrijwilligers en de mensen aan de kant van de weg. Dit jaar waren binnen één dag alle chauffeursplekken vergeven. ,,Ongelofelijk", zegt Annemieke Zandvliet- Renes, één van de organisatoren. ,,Ieder jaar wordt het groter. Jammer genoeg hebben we ook een aantal bijrijders teleur moeten stellen.''

,,Ook hebben we dit jaar geen Amerikaanse schoolbussen. 1 Juli is een gewilde trouwdatum en daardoor zijn deze schoolbussen allemaal verhuurd. Daar hebben we zelf geen seconde bij stilgestaan."
Maar dat mag de pret niet drukken. Net als vorig jaar zijn er weer zestig motorrijders om mee te rijden, twintig verkeersregelaars om te zorgen dat de route vrij is en vijftig vrijwilligers op het terrein van Hillfresh. De start is dit jaar om 12 uur. Het startschot wordt gegeven door burgemeester Jan van Belzen en Matthé van Tour, directeur van de Rabobank.

,,De route is gewijzigd. In verband met de werkzaamheden voor de onderdoorgang van de A29 kunnen de vrachtwagens deze route niet meer nemen", vertelt Annemieke. ,,We hebben de route uitgetest en in samenspraak met de gemeente is besloten om over de Groen-rotonde te rijden. Ook komt de stoet pas op het laatst over de Buitenlandse Baan in plaats van als eerst. De volledige route staat op de website. We hopen ook dit jaar weer op het begrip van iedereen die even zal moeten wachten tot wij voorbij zijn."

Om 15 uur wordt de bonte stoet terugverwacht op het Hillfresh-terrein. Hier is vanaf 12 uur al vermaak met Anita & Ed. Na 15 uur treden Tom Haver – bekend van het voorprogramma van de Toppers – en Peter Meijer – deed mee aan het programma Bloed, Zweet en Tranen – op. Thijs de Bruijn laat zijn rapnummer voor zijn dochter Eline deze middag horen.
Om 17 uur is de prijsuitreiking voor de mooiste versierde truck en krijgt iedereen die meereed een medaille van de organisatie.

De route en het programma zijn te vinden op www.truckrunbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant