Logo deschakelbarendrecht.nl
Waar ken ik jou van?

Johan Terdu (54)

  •   343 keer gelezen

Waar kennen we jou van?

In 2006 heb ik stichting Dajong opgezet. Een werkplaats waar door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt of een handicap computers, tablets en telefoons worden gerepareerd.
Daarnaast heb ik de poule voor verkeersregelaars in Barendrecht en Ridderkerk opgezet. We verzorgen nu zo'n 65 evenementen per jaar.
Ook ben ik coördinator van de Buurtpreventie in Barendrecht en sinds dit jaar organiseer ik de avondvierdaagse.

Je doet veel vrijwilligerswerk.

Ik ben graag betrokken bij veiligheid en de leefomgeving. Ik ben er ingerold en ik vind het geweldig om te doen. Ik haal er positieve energie uit.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Best veel. Vooral in het oude dorp. In Carnisselande iets minder.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben zeven jaar geleden gescheiden Sinds een paar maanden heb ik een vriendin, Sandra. Het voelt ontzettend goed. Ik heb twee pleegzonen. Het is een tweeling van 21 jaar. De ene heeft inmiddels al twee kinderen. Ik ben dus al opa. Geweldig!

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

De bakkerij van mijn vader in Klaaswaal. Als jongen hielp ik na school mee.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Mijn vriendin had een paar weken terug een verrassingsbarbecue voor me geregeld. Het was nog een heel gedoe om mij uit de werkplaats te krijgen. Toen ik door kreeg waarom ik werd weggeroepen om een vriend met een kapotte auto te helpen, moest ik enorm lachen.

Waar word je gelukkig van?

Als een evenement goed verlopen is en als ik mensen gelukkig kan maken.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Dertien jaar geleden overleed mijn vader. Dat was een nare periode. En ook de mensen die allerlei ziektes naar je hoofd slingeren als ik het verkeer regel, maken me verdrietig en boos.

Van wie krijg je inspiratie?

Ik krijg ideeën meestal vanzelf.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik zou wel meer geld willen hebben om anderen te kunnen helpen. Ik leef vrij simpel. Eigenlijk geef ik het meeste weg wat ik niet nodig heb.

Wat is jouw grootste talent?

Organiseren.

Waar ben je trots op?

Op de jongens. Ze zijn met hun derde jaar bij ons komen wonen. Als ik zie wat zij bereikt hebben, dan ben ik een trotse vader.

Hoe sta je 's morgens op?

Douchen, medicijnen innemen en rond acht uur beginnen. De medicijnen zijn voor mijn diabetes, die goed onder controle is.

Tweede paasdag belandde je in het ziekenhuis, toch?

Ja, ik struikelde, verloor mijn evenwicht en kwam heel ongelukkig op mijn linkerheup terecht. Er werden twee pennen in gezet. Ik heb een aantal weken in een scootmobiel rondgereden, want ik wilde gewoon doorgaan met werken. Nu loop ik weer goed. Alleen als ik lang sta, voel ik het nog.

Wat zijn je hobby's?

Motorrijden, hoewel ik daar te weinig tijd voor neem. Met de auto een stukje toeren vind ik ook erg leuk.

Wat zijn je angsten?

Als jongen van twaalf jaar stond ik op een vrachtwagen van vier meter hoog om deze te wassen en toen ben ik er vanaf gevallen. Sindsdien heb ik hoogtevrees. Laten we zeggen dat ik vanaf twee meter al de angst om te vallen heb.

Wat vind je stom?

Mensen die zich druk maken om niets, zoals je boos maken omdat de buurman zijn auto verkeerd geparkeerd heeft. Ook mensen die zonder licht fietsen. Ze beseffen niet hoe gevaarlijk dat is voor henzelf en voor medeweggebruikers. Of mensen die hun fiets niet goed op slot zetten.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je kreeg?

Een berichtje van Buurtpreventie. Een collega meldde dat hij de straat op ging. Ik hoef daar niet op te antwoorden. Het is puur informatief.

Wat is je favoriete quote?

'Leven en laten leven.' En 'Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.'


Ook iemand opgeven? Mail naar astrid@baruitgeverij.nl

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>