Logo deschakelbarendrecht.nl
Drie dagen fietsen voor Ride4Kids.
Drie dagen fietsen voor Ride4Kids.

330 Kilometer fietsen voor Ride4Kids

  •   29 keer gelezen

BARENDRECHT – Peter van Dalen gaat volgende week maar liefst 330 kilometer in de Pyreneeën fietsen. Het geld dat opgehaald wordt met de fietsactie is bestemd voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.
,,Vorig jaar heb ik ook meegefietst", vertelt Peter. ,,Ik vond het zo leuk dat ik dit jaar weer meedoe en heb tot nu toe al een behoorlijk groot bedrag bij elkaar opgehaald. Dat komt mede door het benefietdiner dat we mochten houden in De Paradijshoeve in Ridderkerk. Daarnaast heeft de kerk Carnisse Haven een bedrag van 1.100 euro geschonken, dat zij ophaalden tijdens de sobere maaltijden in de weken voor Pasen."In totaal staat de teller nu op 4.900 euro. Peter is met recht trots op het bedrag. ,,Met het geld dat opgehaald wordt met Ride4Kids worden nieuwe onderzoeken naar de energiestofwisselingsziekte uitgevoerd. Heel belangrijk, want er worden iedere week in Nederland een tot twee kinderen met deze ziekte geboren. Vijftig procent van deze kinderen haalt de tien jaar niet en 75 procent wordt niet volwassen. Ernstige cijfers. Ik vind het fijn dat ik mijn steentje bij kan dragen en dat met mijn grote hobby fietsen te combineren."

Drie dagen
Volgende week vertrekt Peter samen met zijn vrouw Pia – met wie hij samen de sponsors werft en het benefietdiner heeft georganiseerd – naar een camping in het hart van de Pyreneeën. Er doen maximaal tweehonderd deelnemers mee. Vanaf de camping wordt er drie dagen gefietst. De eerste twee dagen is de tocht zo ongeveer honderd kilometer en de laatste dag zal Peter 130 kilometer afleggen. De tochten voeren over verschillende bergen waaronder de Aubisque, de Col du Tourmalet en de Hautecam.
,,Er heerst veel saamhorigheid op de camping, wat het extra leuk maakt. Iedereen draagt hetzelfde oranje t-shirt. ' s Avonds wordt er met z'n allen gegeten op een groot overdekt terras en wordt er door de organisatoren - die zelf kinderen hebben met deze ziekte - vertelt over de ziekte waar we dit allemaal voor doen."
Pia heeft ook haar taken terwijl man Peter op de fiets zit. Zij zal langs de kant staan voor de ondersteuning en fotografeert de renners.

Trainen
Hoe train je in Nederland om in de bergen te fietsen?
,,Een paar keer door de Heinenoordtunnel helpt al", lacht Peter. ,,Maar ook zijn er speciale intervaltrainingen die je kunt doen. Daarnaast fiets ik iedere dag naar mijn werk (24 kilometer in totaal) dus dat scheelt al. Fietsen is voor mij een 'way of life'. Vier jaar geleden deed ik samen met twee vrienden de Mont Ventoux, drie keer een berg op fietsen met als doel geld inzamelen voor de ziekte MS. Daardoor had ik de smaak te pakken. De Pyreneeën zijn prachtig om doorheen te fietsen. Vorig jaar fietste ik alleen, maar kon al snel bij een groepje renners aansluiten. Dit jaar ga ik weer met dit team Ven2Cops mee.''

Sponsors
,,Ik heb al een mooi bedrag opgehaald, maar natuurlijk kan er nog meer bij. Want hoe meer er wordt opgehaald, hoe verder ze komen in de onderzoeken naar die afschuwelijke ziekte."


Steun Peter van Dalen via de website www.ride4kids.nl en zoek bij deelnemers op 'Ven2Cops'. Hieronder vindt men zijn naam. Daar kan men eenvoudig een bedrag sponsoren.

2 reacties
Meer berichten