Logo deschakelbarendrecht.nl
FOTO

Veel belangstelling voor tuinspoor

  •   344 keer gelezen

BARENDRECHT – Zachtjes zet een stoomtrein zich in beweging. De locomotief sist zachtjes, terwijl er rook uit de schoorsteen komt. Voor de mensen op het perron verdwijnt de trein om de bocht langzaam uit beeld. En dat terwijl de machinist rustig langs het spoor met belangstellenden een praatje maakt.

Het gaat dan ook om de miniatuur-tuinspoorbaan van de familie Kraima. Bouwer Harm bedient de treinen digitaal via een tablet. Zo kan er tijdens de treinreis door de tuin niets misgaan.

"Ik ben hier in 1995 mee begonnen. Toen wist ik nog van niets en moest ik alles in de winkel vragen", vertelt Harm Kraima. Inmiddels is hij een gerespecteerd lid van een modelbouwvereniging.

Kraima laat zich inspireren door treinen die echt bestaan. "Ik ben dit jaar bij Dresden geweest en heb het smalspoor in Saksen gezien. Daar heb ik iets van nagebouwd. Op vakantie zoek ik ook altijd oude auto's in schaal 1:24. Daarvoor kijk ik bijvoorbeeld in speelgoedwinkels."

Eén keer per jaar stelt de familie Kraima de tuin open voor vrienden, belangstellenden en buurtgenoten. Zaterdag leverde dat weer veel bewonderende blikken op.

reageer als eerste
Meer berichten