Afbeelding

Barex Internationaal bestaat tien jaar

Algemeen

BARENDRECHT – 19 September is het tien jaar geleden dat Jilles de Ruiter met zijn bedrijf Barex Internationaal startte. Vanaf zijn zolderkamer begon hij met het werk als havenexpediteur, waar hij al ruim 25 jaar ervaring in had. Een jaar later kon Jilles de drukte al bijna niet meer aan. Vooral door de tijdverschillen met China en Amerika, werkte hij van vroeg tot heel laat.

Ron van Dalen had een bloemenzaak en besloot deze te verkopen om het wat rustiger aan te kunnen doen. Maar zijn nieuwe werk was eigenlijk alleen maar drukker. Jilles en Ron waren al goede vrienden. En zo kwam het dat Ron voor Jilles kon komen werken zonder enige ervaring.

De bedoeling was om het een half jaar te proberen. Maar na twee maanden kwam Jilles in het ziekenhuis terecht met hartproblemen en stond Ron er alleen voor. Inmiddels is Ron mede-eigenaar en doen de mannen het goed. Ze overleefden de crisisjaren net, maar nu is het bedrijf in volle bloei.

Naast hun bestaande werk zijn ze tegenwoordig ook bezig met het organiseren van internationale verhuizingen voor particulieren. Zo hoeft de emigrant niet zelf alle ingewikkelde procedures te snappen en uit te voeren. En dat is een hele last minder. ,,Het is ontzettend leuk om dit erbij te doen", vertelt Jilles. ,,Net weer even wat anders dan ons dagelijkse werk en leuk om met particulieren te werken."

Het bedrijf regelt alle logistieke handelingen voor allerhande bedrijven. Zoals het beheren van de voorraad, opslag voor alle soorten goederen, autotransporten en daarnaast natuurlijk verschepingen over de hele wereld.

De lijnen zijn kort bij Barex en hierdoor loopt het contact met de klanten erg soepel. Om het tienjarig bestaan te vieren staat er een etentje gepland. www.barex.nl

Advertenties uit de krant