<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
Fotograaf: Geert van Erven
Fotograaf: Geert van Erven

Grote Clubactie voor en door verenigingen

  •   17 keer gelezen

BARENDRECHT – De Grote Clubactie gaat dit jaar van start op zaterdag 16 september. Leden van verenigingen uit Barendrecht gaan langs de deuren om loten te verkopen. Ze doen mee aan de jaarlijkse actie om de clubkas te vullen. Clubs gebruiken de opbrengsten vooral voor materiaal, activiteiten, de huur van een accommodatie en begeleiding. Tachtig procent van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.

De Grote Clubactie bestaat dit jaar 45 jaar. Pierre Claessens bedacht 45 jaar geleden de Grote Clubactie. Ter ere van dit mooie jubileum is het Pierre magazine uitgebracht. Hierin gaat directeur Frank Molkenboer in gesprek met de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Edith Schippers, over het belang van het verenigingsleven en de Grote Clubactie.

Jaarlijks nemen bijna 6.000 verenigingen deel aan de actie, zo'n 225.000 leden gaan de straat op om loten te verkopen. Net als voorgaande jaren bedraagt de hoofdprijs 100.000 euro en zijn er vele andere prijzen te winnen, waaronder een auto. Veel verenigingen in Nederland zijn afhankelijk van sponsoring en andere initiatieven voor extra financiële middelen. De Grote Clubactie speelt hierin een grote rol.

Dit jubileumjaar reist het hilarisch duo Jochem van Gelder en Stan van den Dobbelsteen, onder de naam 'het Grote Clubactie Actieteam' kriskras door Nederland om verenigingen en clubs een helpende hand te bieden. Via vlogs kan iedereen profiteren van hun tips en adviezen.

Dit jaar doen in Barendrecht de volgende clubs mee: Gymnastiekvereniging Barendrecht, korfbalvereniging Vitesse, Fietscrossclub Barendrecht, volksdansgroep La Popoldancantoj, B.V.V. Barendrecht, CVV Spirit, CAV Energie, zangkoor Joy, Savosa, Showgroep Liberte, Zwem- en Poloclub Barendrecht, Brandaen, John van Eerdenburg Sport Unlimited en IJE Rotterdam.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>