Afbeelding

Sarabi zoekt thuis

Algemeen

BARENDRECHT - In tegenstelling tot wat veel mensen denken, worden ook de oudere katten in het asiel altijd geplaatst. Vaak gelukkig redelijk snel. Zelfs katten die ouder zijn dan vijftien jaar vinden nog een nieuw thuis.

Het wordt iets lastiger als een kat niet zo aanhankelijk is, maar meer een zelfstandig en soms zelfs pittig karakter heeft. Jongere katten met een dergelijk karakter zijn al lastig te plaatsen, laat staan een oudere kat.

De dertienjarige poes Sarabi is zo'n dame met karakter. Ze vindt het gezellig om bij je in de buurt te zijn en houdt van geaaid worden, maar Sarabi geeft ook duidelijk haar grenzen aan. Ze kiest zelf de momenten waarop ze aandacht wil en gaat daarnaast graag haar eigen gang. Tegelijkertijd is Sarabi een heel gevoelige poes. Drukte is aan haar niet besteed en ook in het asiel zoekt Sarabi regelmatig een rustig plekje in haar kamer op.

Die kamer deelt ze natuurlijk met andere katten en daar heeft ze een hekel aan. Die bezorgen haar stress, evenals honden en kinderen. Sarabi heeft behoefte aan een rustig thuis (met een tuin, want ze gaat graag naar buiten) waar ze het enige huisdier is én waar ze in haar waarde wordt gelaten. Wie het stoere karakter van Sarabi wel kan waarderen, moet zeker eens met haar komen kennismaken.

De Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant