Logo deschakelbarendrecht.nl
Het werk aan de Dorpsstraat wordt in fasen uitgevoerd.
Het werk aan de Dorpsstraat wordt in fasen uitgevoerd.

Vereniging Dorpskern: leg parkeermeting Dorpsstraat stil

  •   66 keer gelezen

BARENDRECHT - De parkeermetingen in de Dorpsstraat moeten stoppen totdat de werkzaamheden in de straat zijn afgerond. Dat stelt de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht in een brief aan de gemeente.

Naar aanleiding van een uitspraak van de Rotterdamse rechter wordt er opnieuw onderzoek gedaan naar de parkeerdruk in het centrum van Barendrecht. Dit houdt verband met het streven van het college om het Doormanplein autovrij te maken.

In de Dorpsstraat worden momenteel leidingen aangelegd. De straat is daarom gedeeltelijk afgesloten voor het autoverkeer. Volgens voorzitter Peter Jongenotter zou blij de planning van het onderzoek rekening gehouden worden met deze werkzaamheden. "Nu zijn deze nog steeds in volle gang en de Dorpsstraat is nog steeds afgesloten voor doorgaand verkeer. Het is op dit moment een rommelige situatie. Er is sprake van een steeds verschuivend parkeerverbod en de Dorpsstraat is dan op bepaalde plaatsen leeg."

De werkzaamheden gaan nog twee of drie weken door. "Onzes  inziens heeft het geheel negatieve gevolgen voor de betrouwbaarheid van het onderzoek", schrijft Jongenotter namens zijn vereniging. Hij stelt voor om het onderzoek stil te leggen totdat de werkzaamheden zijn afgerond.

reageer als eerste
Meer berichten