Afbeelding

Luther in liturgie en lied

Algemeen

BARENDRECHT - De afdeling Zuid Holland Zuid van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici (KVOK) houdt op zaterdagmiddag 7 oktober in de Triomfatorkerk (Gebroken Meeldijk 150) te Barendrecht een bijeenkomst rond Maarten Luther als dichter en componist van kerkliederen; ook wordt stilgestaan bij de orde van dienst die door Luther is opgesteld en die nog steeds in lutherse kerken overal ter wereld wordt gebruikt.

De bekende Barendrechtse kerkmusicus Hans van Gelder, gedurende vele jaren als docent Liturgiek verbonden aan Codarts te Rotterdam,  zal een aantal liederen van commentaar voorzien en ook zal hij stilstaan bij de opbouw van- en de filosofie achter Luthers orde van dienst.

Een drietal organisten laat men tenslotte luisteren naar de drie grote Kyries die Bach componeerde voor zijn "Dritter Theil der Clavierübung".

Deze bijeenkomst, die om 14 uur begint en rond 16.30 uur zal zijn afgelopen is ook voor niet-leden van de KVOK vrij toegankelijk. Iedereen is van harte welkom.

Advertenties uit de krant