Lekker struinen door de natuur in de regio.
Lekker struinen door de natuur in de regio. Foto: Hans de Bruyn

Wandelen is er voor iedereen

Algemeen

REGIO - Vanaf 12 september is het ook in Barendrecht mogelijk om wekelijks met een Wandel je Fit groep mee te doen en wel op dinsdagavond van 19 tot 20 uur vanaf de Waterpoort in Barendrecht.
Naast deze mogelijkheid zijn er ook wandelgroepen actief in Rhoon en Poortugaal. Iedere donderdag- en zondagmorgen is het mogelijk om aan een wandeling van anderhalf uur mee te doen; dit geldt zowel voor sportieve wandelaars als voor nordic walkers. Vertrektijden zijn op donderdag om 9.30 uur en zondag om 10 uur. Vertrekplaats is het JCA centrum aan de Albrandswaardsedijk 180 in Poortugaal, nabij de jachthaven van Rhoon. Na terugkomst is er een koffie en/of thee rustmoment in het JCA centrum. Wekelijks is er een andere route door bijvoorbeeld de Rhoonse Grienden, het Buytenland van Rhoon of de Kijvelanden in Poortugaal. De te lopen route staat in de nieuwsbrief van www.sportbalans.nl.
Er wordt in groepsverband gelopen onder leiding van wandelsporttrainers van SPAL. Onder het wandelen kunnen er sociale contacten ontstaan. Van de natuur genieten en fitter worden is het motto. Ook is het mogelijk om wat meer aan de wandel- en nordic walking technieken te oefenen. En wanneer daar behoefte aan is, komt de wandeltrainer en poosje naast de deelnemers lopen om samen de techniek te verbeteren.
Op woensdagmorgen is het vanaf 9.30 uur mogelijk om aan Beweeg je Fit mee te doen. Oefeningen om de wandel- en nordic walking techniek te verbeteren worden dan gecombineerd met algemene speelse lichamelijke oefeningen voor een fit en vitaal lichaam.
Donderdagmorgen van 11.30 tot 12.30 uur is er een therapie wandelgroep voor mensen die aan het revalideren zijn en via wandelen sterker worden.
Voor meer informatie: Aad Wijntjes tel. 06-46226208.

Advertenties uit de krant