Afbeelding

Kanjerbeker uitgereikt

Algemeen

BARENDRECHT – Vorige week maandag heeft verhalenvinder Babs Mouton via Facebook live bekend gemaakt naar wie de Kanjerbeker gegaan is: Autje van der Lee uit Werkendam. Woensdag heeft zij haar de beker overhandigd.

Autje was genomineerd vanwege het vele werk dat ze verzet voor haar stichting Gratis Shoppen Werkendam (GSW), waarmee ze ruim 1.100 gezinnen steunt in Werkendam en omgeving die het (tijdelijk) minder hebben. In haar visie is 'hulp geen product meer wat je aanschaft, maar iets wat we samen delen'. Autjes droom is een netwerk van aankloppunten. Regionaal, maar ook landelijk. GSW is al zo'n aankloppunt waar mensen terecht kunnen voor welke hulpvraag ook.

Naast de beker ontving Autje een waardecheque voor een op maat gemaakte workshop 'Vind je eigen verhaal' van Annette Barel en Babs Mouton voor zes personen.

Babs is op 9 augustus gestart met de Kanjeractie. De actie is bedoeld om alle vrouwen van Nederland te stimuleren trots te zijn op zichzelf en op wat ze doen. Voor de actie zijn veel nominaties binnengekomen, uit heel Nederland. Om het effect van de Kanjerbeker nier verloren te laten gaan, is het een wisselbeker. De kanjer heeft op haar beurt een maand de tijd om hem weer door te geven aan een volgende kanjer.

Advertenties uit de krant