Afbeelding

Aanhangwagen voor Present

Algemeen

BARENDRECHT - Donderdag 12 oktober werd door directeur-bestuurder Peter Manders en Ahmed Khoulali van Patrimonium Barendrecht een aanhangwagen aan stichting Present overhandigd.  Pia van Dalen, coördinator van de stichting, en enkele Present-vrijwilligers waaronder Rob Aandeweg namen de aanhangwagen in ontvangst.  Dit gebeurde tijdens de sociaal-maatschappelijke middag waarbij medewerkers van Patrimonium zich vrijwillig inzetten voor organisaties die wat extra hulp kunnen gebruiken.

De afgelopen zes jaar heeft Stichting Present een aanhangwagen van Patrimonium in bruikleen gehad, die niet meer gebruikt werd. Om veilig met de aanhanger te kunnen blijven rijden, moest deze in de voor Present rustige zomerperiode hoognodig opgeknapt worden. Aangezien Patrimonium de aanhangwagen niet nodig heeft, heeft de woonvereniging het eigendom nu officieel overgedragen.

Pia van Dalen: ,,Het hele jaar door moeten wij regelmatig spullen, materialen en tuingereedschappen vervoeren naar en van projectadressen waar Present vrijwilligers aan de slag zijn. Het is voor ons heel erg fijn om dan vrij te kunnen beschikken over een vervoermiddel. Wij zijn enorm blij met deze bijdrage van Patrimonium."

Inmiddels is de aanhangwagen, met hulp van organisaties die Stichting Present een warm hart toedragen, opgeknapt en verkeersveilig gemaakt. Deze kon ook meteen worden ingezet tijdens het winterklaar maken van de tuin van Hospice De Reiziger door een groep medewerkers van Patrimonium Barendrecht.

"Stichting Present als cement voor de Barendrechtse samenleving geeft mensen vertrouwen in de toekomst. Wellicht nog meer dan het nieuwe regeerakkoord. Patrimonium draagt daar graag een steentje aan bij", aldus Peter Manders.

Naast het klussen in de tuin van het hospice, zetten andere medewerkers van Patrimonium zich in voor ouderen bij Laurens Borgstede en bood een derde groep de helpende hand bij dagbesteding Lavendel van Stichting IJsselmonde-Oost.

Advertenties uit de krant