Afbeelding

Kanjerbeker on tour: Eindhoven

Algemeen

BARENDRECHT – Babs Mouton van De Verhalenvinder startte vorige maand met het uitdelen van een Kanjerbeker. Donderdag 12 oktober heeft Autje van der Lee uit Werkendam – de winnares van vorige maand - de Kanjerbeker overhandigd aan Marieke van Gastel uit Eindhoven. Marieke wist van niks en werd op haar werk overvallen door Autje. Ook Marieke heeft weer een maand de tijd een kanjer te vinden om de beker aan door te geven.

De reden voor Autje om de beker door te geven aan Marieke is dat ze bewondering heeft dat zij ondanks haar fysieke beperking volledig deelneemt in de samenleving en zelf de regie voert over haar eigen leven. Marieke zet zich zowel in haar werk bij een communicatiebureau als daarbuiten actief in voor het positief beïnvloeden van de beeldvorming over mensen met een beperking. Een echte kanjer dus.

De Kanjeractie
,,De Kanjeractie is opgezet om alle vrouwen van Nederland te stimuleren trots te zijn op zichzelf en op wat ze doen", vertelt Babs Mouton. ,,Ik zie nog te vaak in (en ook buiten) mijn coachpraktijk vrouwen die heel bescheiden zijn over wat ze doen. Die vrouwen vinden het heel normaal dat ze veel taken combineren. Dat ze een baan hebben, een gezin runnen, een sociaal leven bijhouden, een vrijwilligerstaak hebben. Ze vinden zichzelf geen kanjer. Al die vrouwen zijn potentiële kandidaten voor de Kanjerbeker. Met waardering van hun omgeving gaan ze hopelijk positiever over zichzelf denken, worden ze sterker, benutten ze al hun kwaliteiten en talenten."

Meer informatie op www.verhalenvinder.com/kanjeractie

Advertenties uit de krant