Afbeelding

Band uit Louny speelt op WinterFeest

Algemeen

BARENDRECHT - Het WinterFeest in het centrum van Barendrecht vindt dit jaar plaats op 16 december. Voor het eerst werken muzikanten uit zustergemeente Louny in Tsjechië mee aan het feest.

De eerste activiteit van het programma is dit jaar het Bijzonder Kerstfeest voor mensen met een beperking. Dit wordt vrijdagavond 15 december gehouden in de Dorpskerk.

Op zaterdag 16 december zijn er activiteiten op de Middenbaan en in de Oude Dorpskern. Er zijn voor de Wintermarkt nog kramen te huur. Nieuw is dat huurders van kramen een voorkeur kunnen opgeven voor een plaats. Ze kunnen kiezen tussen vijf zones in het centrum. Aanmelden kan via de website: winterfeestbarendrecht.nl.

De hele zaterdagmiddag- en avond zijn er optredens. Bijzonder is de komst van de Tsjechische band Blueberries. Ze zijn onderdeel van de muziekschool in Louny. Tijdens het WinterFeest zingen ze kerstliederen.

's Avonds is er voor de kinderen een lichtjesoptocht. Natuurlijk wordt de dag besloten met de volkskerstzang op het Doormanplein en een slotconcert in de Dorpskerk. Dat concert wordt dit jaar verzorgd door het Oeral Kozakkenkoor.

Meer informatie: www.winterfeestbarendrecht.nl

Advertenties uit de krant