Kitkat raakt steeds meer op zijn gemak bij mensen.
Kitkat raakt steeds meer op zijn gemak bij mensen.

Nieuws uit de Dierenstee

Algemeen

BARENDRECHT - Regelmatig worden er in De Dierenstee vondelingen binnengebracht; katten waarvan het vermoeden bestaat dat zij geen eigenaar hebben. Daarnaast worden er regelmatig verwilderde katten gevangen.
Onlangs zijn er in het asiel katten binnengekomen die zijn gevangen in een buitengebied bij Strijen. Waarschijnlijk zijn de meeste buiten geboren, dat is duidelijk te merken aan hun gedrag richting mensen. De leeftijd varieert van circa tien jaar tot een half jaar oud en kater KitKat is één van deze dieren. Alle katten zijn vrij schuw, KitKat is tot nu toe het meest benaderbaar. Daarom kan hij als eerste geplaatst worden.
Zijn leeftijd wordt geschat op zes maanden en hij is onlangs gecastreerd. Dat KitKat het minst schuw is, betekent niet dat hij al een sociale kater is. KitKat vindt het spannend als je hem benadert. Maar wie dat voorzichtig doet, kan KitKat al voorzichtig aaien. Het vraagt van zijn toekomstige baas dus veel geduld en aandacht en hij of zij moet de socialisatie van KitKat zeker voortzetten.
De verwachting is dat KitKat zeker kan uitgroeien tot een leuke kater die zich op zijn gemak voelt bij mensen. Als er in zijn nieuwe thuis al een (sociale) kat aanwezig is, kan dat helpen bij de socialisatie. Verder is een rustige omgeving belangrijk, dus KitKat wordt niet bij jonge kinderen geplaatst. De verwachting is dat KitKat op een gegeven moment graag naar buiten zal willen.
De Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant