Het Toeristisch Opstappunt werd onlangs geopend.
Het Toeristisch Opstappunt werd onlangs geopend.

Wandelen vanaf TOP Zuidpolder

Algemeen

BARENDRECHT - 'Hans Hartmann wandelingen' houdt zondag 29 oktober wandelingen en een excursie vanuit Theehuys Polderzicht aan Derde Barendrechtseweg 539 in Barendrecht. Dat gebeurt in samenwerking met 'Vereniging voor wandelaars Te Voet', TOP- routenetwerken, Natuurvereniging Eiland IJsselmonde en Theehuys Polderzicht. Op deze locatie is sinds kort ook het Toeristisch Overstap Punt (TOP) te vinden, waar men informatie en kaartjes aantreft over dit gebied.

Deelnemers kunnen zondag 29 oktober tussen 10.30 en 15 uur starten op de parkeerplaats bij de Derde Barendrechtseweg (iets voorbij 'De Kleine Duiker). Er zijn drie wandeltochten uitgezet: vijf (met puzzelopdrachten voor kinderen), tien en vijftien kilometer. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een excursie onder leiding van een natuurgids van Natuurvereniging Eiland IJsselmonde. Deze begint om 14 uur. Meedoen kost twee euro, vijftig cent voor kinderen tot en met twaalf jaar.

De wandelroutes voeren, afhankelijk van de lengte, onder meer langs de Zuidpolder, Heerjansdam, Hooge Nes en Oude Maas. Meer informatie op 29 oktober bij het startpunt. En bij Hans Hartmann: hartmann44@zonnet.nl.

Advertenties uit de krant