Moos is een lieve en gevoelige kater, die graag geaaid wordt.
Moos is een lieve en gevoelige kater, die graag geaaid wordt. Foto: Leonie Gravesteijn

Moos zoekt baas

Algemeen

BARENDRECHT - Wanneer een kat wordt afgestaan aan het asiel, zijn er duidelijk verschillen te zien tussen de katten. De ene past zich moeiteloos aan de nieuwe situatie aan, de ander heeft veel meer tijd nodig. Ook een kat die bij zijn vorige eigenaar heel sociaal was, kan zich in eerste instantie terugtrekken.

Ook de dertienjarige kater Moos moet erg wennen aan zijn verhuizing naar De Dierenstee. Vanaf het eerste moment trekt hij zich terug in een krabpaal. Van daaruit waant Moos zich veilig en kan hij alles van een afstand observeren. Moos woonde eerst in een kamer met andere katten.
Toen er een kamer vrijkwam waar hij alleen zou kunnen leven, verhuisde hij daarheen. De hoop was dat hij zich hier prettiger zou voelen, maar Moos komt helaas nog steeds zijn krabpaal niet uit. Daarmee valt hij nauwelijks op bij bezoekers. Van zijn vorige eigenaar weet het asiel dat Moos een heel lieve en gevoelige kater is, die graag geaaid wordt. Iets dat hij ook in het asiel erg prettig vindt, want aaien kan gelukkig wel. Moos gaat graag zijn eigen gang. Zo vindt hij het fijn om buiten een frisse neus te halen.

Moos kan eventueel bij een soortgenoot geplaatst worden, maar dan het liefst bij een kat met hetzelfde rustige karakter als Moos. Het belangrijkst is een rustig en liefdevol thuis waar hij alle tijd krijgt om te wennen.        

De Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant