Het concert op 18 november zal mensen raken.
Het concert op 18 november zal mensen raken.

Nieuwe show Glenda Peters: Puur en Simpel

Algemeen

Door Astrid Potuijt

BARENDRECHT - Ze leerden elkaar kennen door hun grote gezamenlijke hobby: Muziek maken. Zangeres Glenda Peters (eerste winnares van de Soundmixshow in 1985) wilde graag weer wat gaan doen met muziek maken. Haar kinderen zijn nu groter en daardoor is er weer ruimte ontstaan. Ze ontmoette Orsaya Hertzinger- Snijders tijdens een concert en de klik was er meteen. Orsaya is singer-songwriter en fluitiste. Henk Elderson (gitaar, zang) en Ruben Gouman (cajon/drums) hadden al eerder met Glenda samen muziek gemaakt.
Daar werd Hans Visser (bas) nog aan toegevoegd en zo ontstond Puur en Simpel.
In januari werden de eerste ideeën uitgewerkt en op 18 november zal deze nieuwe groep een eerste concert in De Bearne geven. ,,Het idee is om een kleine theatertour in de regio te geven. We zijn in gesprek met verschillende theaters", vertelt Glenda. ,,Ook zullen we bijvoorbeeld optreden in de foyer van Het Kruispunt tijdens de filmavond op 28 november. Er zijn al aanvragen voor huiskamerconcerten en we zijn bezig met het tiendaagse festival Delft Fringe." Het enthousiasme spat er bij ze vanaf. Ze hebben er zin in en het is allang niet meer een kleine leuke hobby, maar wordt steeds groter. ,,Ik heb andere activiteiten maar even op de lange baan geschoven", lacht Orsaya. ,,Dit kost veel meer tijd dan ik eerst dacht en het is ontzettend leuk."

Wat moeten we ons nu precies voorstellen bij Puur en Simpel? ,,We spelen vooral heel authentiek", zegt Orsaya. ,,Mensen zijn weer op zoek naar echtheid. De jaren tachtig en negentig met glitter en glamour is voorbij. We willen weer naar binnen. Wat raakt ons?" Glenda vult aan: ,,Als je de woorden puur en simpel ontleed kom je ook op onder andere zuiver, onschuldig, eenvoud, ongekuntseld. Dat is precies waar wij voor staan."
Om hun woorden kracht bij te zetten spelen ze een aantal nummers. Een aantal bekende covers zoals 'Fragil' van Sting, maar ook zelfgeschreven nummers zoals 'Huilebabbels' van Henk (blues) en 'Leven en laten leven' van Orsaya. Het klinkt verassend. Vooral de dwarsfluit maakt het geheel bijzonder. Qua zang wisselen ze elkaar af. Het ene nummer zingt Henk en de anderen zingen dan in het koortje. Orsaya zingt ook en wisselt dat met de dwarsfluit af. De stemmen kleuren ook mooi bij elkaar en je merkt meteen dat ze goed op elkaar zijn ingespeeld. Wat we hier horen zijn hele ervaren muzikanten die met elkaar mooie muziek maken waar je stilletjes naar kan luisteren, maar ook bijvoorbeeld bij kunt dineren of natuurlijk mee bewegen, vooral bij het blues nummer van Henk is stilzitten bijna niet mogelijk.

,,Een paar weken geleden hebben we een try-out gehouden", vertelt Henk. ,,We hebben kritische mensen uitgenodigd die eerlijk een mening geven. Dat was belangrijk voor ons. Uiteindelijk hebben we er zeker wat dingen uit gehaald. Zoals de volgorde van de nummers. We zijn nu klaar voor de premiere op 18 november. De kaarten kosten 10 euro en we zullen twee keer ongeveer veertig minuten spelen. De avond start om 20 uur en duurt tot ongeveer half tien. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Deze kunnen besteld worden via henk@elderson.com.

Facebook:Puurensimpelakoestisch.

Afbeelding

Advertenties uit de krant