Afbeelding

Column Jamie: Broadchurch here I come!

Algemeen

Sinds ik voor school een blog maak over toerisme (Toer-is-me-ding) ben ik veel meer gaan kijken naar alles wat daar mee te maken heeft. Je kan het zo gek niet bedenken of het hoort bij toerisme. Zo heb je bijvoorbeeld Drugstoerisme, Sporttoerisme of Safaritoerisme. Eentje die mij heel erg op viel, met name omdat ik het mezelf wel zie doen, is Popcultuur-toerisme.

Dit houdt in dat je naar plaatsen op vakantie gaat die voorkomen in films, boeken of muziek. Zo gaan fans van de serie Game of Thrones naar het Kroatische plaatsje Dubrovnik, waar een groot gedeelte van deze serie is opgenomen. Je kunt er dan precies achter komen wat van de serie allemaal echt is en wat is opgenomen in een studio. En voor de beleving van de serie is het natuurlijk ook geweldig.

Ik kijk tegenwoordig samen met mijn ouders de Britse serie 'Broadchurch'. De serie speelt zich af in een kustplaatsje in Engeland waar een jongetje van elf is vermoord. Twee detectives, die in het begin een onwijze hekel aan elkaar hebben, worden op deze zaak gezet om die op te lossen. Ik verklap niks, maar geloof me; de dader van deze moord zie je totaal niet aankomen. Het stadje waar dit alles is opgenomen is een best wel schattig kustplaatsje met prachtige Engelse kliffen. Ik zou niet alleen gaan voor het mooie, maar ook gewoon om te kijken of ik alle plaatsen kan vinden waar belangrijke scenes zich hebben afgespeeld. Broadchurch bestaat niet, maar ik wil daarheen.

Ik kan nog zoveel andere plekken bedenken waar ik naar toe zou willen. Ik vrees dan wel dat ik veel naar Amerika zou moeten gaan, want BIJNA alles wordt daar opgenomen. Niet dat dat zo'n straf is trouwens. In plaats van dat je alleen maar New York of Las Vegas (plekken waar overigens ook veel is opgenomen door de jaren heen) mee pakt, kan je ook allemaal 'filmsets' mee pikken. Twee vliegen in één klap!

Nu nog iemand vinden die hier ook zin heeft. En o ja, ook nog wel even wat geld sparen.

Advertenties uit de krant