Afbeelding

Stage bij wethouder Van Wolfswinkel

Algemeen

BARENDRECHT - Vorige week hebben Gerrit van Hengel en Dirk Jan Versendaal een middag stage gelopen bij wethouder Van Wolfswinkel. De stage was het sluitstuk van de cursus Politiek Actief, welke in het voorjaar was gegeven door de gemeente Barendrecht.

De cursus bestond uit drie avonden, waarin de burgemeester, wethouders, griffier, adjunct-gemeentesecretaris en een aantal gemeenteraadsleden een kijkje gaven achter de schermen van de lokale politiek. Er werd op een informele en interactieve wijze uitleg gegeven over staatsinrichting, besluitvorming en bevoegdheden in de gemeente en de gemeentelijke financiën.

De cursusavonden zijn goed bezocht en uiterst leerzaam. Op de laatste avond was er de mogelijkheid tot speeddaten met vele gemeenteraadsleden en hen persoonlijke en inhoudelijke vragen te stellen. Ze hebben ervaren dat de raadsleden met passie zich maximaal willen inzetten voor de samenleving. Duidelijk is geworden dat de directe invloed van burgemeester en wethouders in samenwerking met de gemeenteraad voor de lokale gemeenschap groot is.

De stagemiddag met de wethouder Van Wolfswinkel gaf hen een beeld van een werkdag van een wethouder. Ook konden zij door zijn open houding een actieve bijdrage leveren aan een intern overleg. Gerrit en Dirk Jan zijn de gemeente Barendrecht dankbaar voor de cursus. Een super goed initiatief, professioneel opgezet, leerzaam en plezierig.

Advertenties uit de krant