Foto Tjeerd Witkamp
Foto Tjeerd Witkamp

Eerste Fun2Run loopcursus succesvol

Algemeen

BARENDRECHT - Tien weken geleden startten 23 enthousiaste deelnemers met de eerste Fun2Run hardloopcursus. Mede dankzij de beheerders van MFA Waterpoort en afdeling accommodatiebeheer van gemeente Barendrecht was de start- en finishlocatie gewaarborgd; verzamelen, omkleden en depot voor de waardevolle spullen was prima geregeld. De loopcursus bestond uit tien trainingen op woensdagavond, aangevuld met twee trainingen per week die de cursist uitvoert op een zelf gekozen tijdstip. Woensdagavond 29 november was de laatste trainingsavond van de hardloopcursus Fun2Run. Het doel van de cursus, vijf kilometer hardlopen met plezier en zonder pauze, was voor de deelnemers de ultieme test.

Goed verlicht en met een gezonde dosis spanning liep iedere deelnemer in persoonlijk beste tempo de vijf kilometer van BaRUNdrecht, een hardlooproute sinds april 2016 en ontwikkeld in opdracht van de gemeente Barendrecht. Op een enkeling na waren de deelnemers nog het meest onder indruk van het feit dat zij in 'slechts' tien weken tijd het gewenste resultaat bereikten.

Hardlopen is leuk en uitdagend. Je bent lekker actief in de buitenlucht en hardlopen kan, waar je ook bent. Maar het is ook een sport om serieus te nemen: veel hardlopers krijgen te maken met blessures. Mede door de sterk toegenomen interesse in hardlopen, schieten beginnersgroepen als paddenstoelen uit de grond.

Fun2Run is een beginnersgroep met gediplomeerde trainers. Voorafgaand aan de cursus maakt Fun2Run gebruik van de Runfitcheck, aangevuld met een aantal persoonlijke gezondheidsvragen waarbij wordt getracht een indruk te krijgen van de conditie van de potentiele deelnemer. Fun2Run besteedt veel aandacht aan de juiste opbouw van alle trainingen met feedback voor de deelnemers wanneer deze gewenst is.

Interesse om ook mee te doen met Fun2Run? Dat kan. In maart 2018 starten Marina Witkamp-Weijgertse en Marjolijn Westerink-Mak weer met de loopcursus. Aanmelden kan vanaf vandaag via: fun2run2018@gmail.com

Advertenties uit de krant