Afbeelding

Kanjerbeker van Eindhoven naar Pijnacker

Algemeen

BARENDRECHT - De Kanjerbeker van Babs Mouton is woensdag 29 november verhuisd van Eindhoven naar Pijnacker. Deze beker reist het land door en is bedoeld om vrouwen te stimuleren trots te zijn op wie ze zijn en wat ze doen. 

Marieke van Gastel heeft de Kanjerbeker overgedragen aan Hayat Akfyr. De reden dat Marieke Hayat heeft uitgekozen, is dat zij een voorbeeldfunctie vervult voor mensen met de spierziekte SMA. ,,Jij bent een echte powervrouw", aldus Marieke. Hayat was blij verrast met de beker.

Babs Mouton (coach in Barendrecht) heeft de Kanjeractie opgezet om vrouwen te stimuleren trots te zijn op zichzelf en op wat ze doen. ,,Veel vrouwen zijn (te) bescheiden. Ze vinden het heel normaal dat ze veel taken combineren. Dat ze een baan hebben, een gezin runnen, een sociaal leven bijhouden, een vrijwilligerstaak hebben, mensen inspireren met wie ze zijn. Ze vinden zichzelf geen kanjer. De Kanjerbeker is een tastbaar bewijs dat ze (wel degelijk) een kanjer zijn.''

De Kanjeractie is gestart in augustus. De beker is vanuit Barendrecht via Werkendam en Eindhoven nu in Pijnacker beland. Hayat mag nu een volgende kanjer gaan vinden om hem aan door te geven. Het doel is alle vrouwen in Nederland te bereiken met de Kanjeractie.

Babs Mouton is coach en verhalenvinder. Ze coacht mensen met vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil met mijn leven en hoe stop ik met gedragspatronen die me belemmeren. Meer informatie: www.verhalenvinder.com/kanjeractie.

Advertenties uit de krant