Afbeelding

Ruim 1000 kinderen blij met presentjes

Algemeen

BARENDRECHT - Het is een hele klus geweest, maar hij is geklaard. Dankzij alle gulle gevers aan de Goedzak-actie van de vestigingen van Albert Heijn Carnisse Veste en Albert Heijn Middenbaan konden ruim duizend kinderen, voor wie een cadeautje met Sinterklaas niet vanzelfsprekend is, blij worden gemaakt met prachtige presentjes. Dit speelgoed werd gedurende de actieperiode door Present vrijwilligers opgehaald uit de AH filialen, gecontroleerd, zo nodig gewassen, voorzien van nieuwe batterijen en vervolgens op thema en leeftijd gesorteerd. Daarna werden er pakketjes van gemaakt voor kinderen die in beeld zijn bij maar liefst twintig lokale en regionale maatschappelijke partners van Present Barendrecht. Ook het lokale bedrijfsleven deed volop mee aan deze sympathieke actie.

Om de gevers van het speelgoed en andere betrokkenen een idee te geven waar het speelgoed allemaal naar toe is gegaan, hierbij een overzicht van de organisaties waarmee werd samengewerkt: Vluchtelingenwerk, Stichting Distinto, Yulius (Yulfun), Stichting Vrienden voor Vrienden, Kledingbank UnieK, Stichting Stem zonder Gezicht, Kleurrijk Barendrecht, Stichting het Nieuwe Leven, Stichting Velerlei, Het Leger des Heils, Actie Schoenendoos, Stichting Sinterklaasbrigade, Taalbureau Delken&Boot, Humanitas, Stichting Altijd Feest, Stichting Tsjernokind, Stichting Pryanthi, Vivenz, Logeerhuis Casa Pameijer en de Schakelklassen.

Vanuit het bedrijfsleven kwam ook veel medewerking. Er werd gewerkt vanuit de loods van Schildersbedrijf Nieuwe Waterweg, Stichting All Events zorgde voor pakjes limonade die bij het speelgoed weg gegeven mochten worden, Ikea zorgde voor batterijen waarmee mechanisch speelgoed het weer deed en Edelsmid Jeroen Witkamp schonk inpakpapier en eveneens batterijen.

Maar last but not least: deze prachtige actie was niet mogelijk geweest zonder de enthousiaste groep Present vrijwilligers en maatschappelijke stagiaires die vele uren van hun tijd hebben gegeven om te helpen. Het was een gezellige, ge-oliede machine onder de bezielende leiding van projectleider Monique Hulsebosch.

Het was een mega-operatie maar wat een feest om dit met zoveel betrokkenen vorm te geven. Samen Present voor alle kinderen in Barendrecht en de regio voor wie cadeautjes met Sinterklaas geen vanzelfsprekendheid zijn!

Meer informatie over de werkzaamheden van Stichting Present Barendrecht vindt men op: www.presentbarendrecht.nl Men kan ook contact opnemen met coördinator Pia van Dalen via 06-11333830 of via info@presentbarendrecht.nl

Stichting Present is een non profit organisatie die, gesteund door giften van fondsen en bijdragen van lokale organisaties en ondernemingen, bruggen slaat tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen zijn.  Nut en noodzaak van alle Present projecten wordt door maatschappelijke organisaties getoetst. Met úw ondersteuning kan Present anderen helpen. Wilt u Present helpen met een financiële gift? Dat kan via NL 45 RABO 0143 5298 54 t.n.v. Stichting Present Barendrecht.

Advertenties uit de krant