Afbeelding

Kerstinzameling Voedselbank

Algemeen

BARENDRECHT - Zelfs in het welvarende Barendrecht zijn nog 250 mensen afhankelijk van het eten dat wekelijks door de Voedselbank wordt verstrekt. Terwijl de norm van het leefgeld op slechts 40 procent van de NIBUD-norm is vastgesteld. Voor een gezin met twee kinderen is dat 440 euro per maand. Echt dus veel te weinig om je dagelijkse boodschappen en andere uitgaven mee te kunnen doen.

Gelukkig kan de Voedselbank haar klanten wekelijks van een goed voedselpakket voorzien. Met dank aan bedrijven en particulieren die dat voedsel gratis ter beschikking stellen. Maar, de wekelijkse aanlevering is ook weleens minder dan nodig is voor een goed pakket. Dan is het erg belangrijk dat de Voedselbank het pakket uit de voorraad langdurig houdbaar voedsel kan aanvullen. In de feestmaand december houdt de Voedselbank een voedselinzameling om deze voorraad weer op peil te brengen. In het weekeinde van 17 december wordt door negen Barendrechtse kerken een Kerstinzameling gehouden.

Op zondag 17 december wordt rondom de kerkdienst voedsel ingezameld door de volgende kerken: Bethelkerk, Dorpskerk, Carnisse Haven, Immanuelkerk en Triomfatorkerk (allen Protestante Gemeente), Sint Augustinusparochie, Gereformeerd Vrijgemaakte kerk en Nederlands Gereformeerde kerk. De Immanuelkerk zamelt daarnaast ook in op zaterdag 16 december tussen 10 en 12 uur. De Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Voordijk zamelt in op vrijdag 15 december tussen 19 en 21 uur.

Graag bedankt de Voedselbank iedereen die de moeite neemt om op een van deze dagen lang houdbaar voedsel naar een van de deelnemende kerken te brengen.

Advertenties uit de krant