Drie avonden per week zijn er trainingen voor de competitiespelers.         www.tfsbarendrecht.nl
Drie avonden per week zijn er trainingen voor de competitiespelers. www.tfsbarendrecht.nl Foto: Ronald Hooijmeijer

Badminton op topniveau bij The Flying Shuttle

Algemeen

BARENDRECHT - Overdag is sporthal Lagewei het domein van scholieren die er gymlessen krijgen. 's Avonds worden de netten gespannen en neemt badmintonvereniging The Flying Shuttle de vloer over om te trainen. Intensieve training is nodig want de club wil hogerop. Op dit moment speelt het eerste team eredivisie en nestelt zich daar in de middenmoot. Het doel voor 2018 is duidelijk, de top 5 halen.
Dat zal niet zomaar gaan want de tegenstanders die uit het hele land komen, zijn sterk. Het budget waar de club het mee moet doen is, voor eredivisie begrippen, niet groot. Daarom is de club ook altijd op zoek naar nieuwe sponsors.
Henriette Kweekel hierover: ,,Omdat we eredivisie spelen trekken we spelers uit de regio aan die in onze club mogelijkheden zien zich verder te ontwikkelen en op een hoger niveau te spelen. Als ze die stap maken, dan wordt er vanuit andere verenigingen aan die spelers en speelsters getrokken. Vergelijk het maar met voetbal of noem maar op welke andere sport waar dit gebeurd. Hoe beter we de spelers kunnen faciliteren, hoe meer kans er is dat ze bij de club blijven."

Olympische droom
Twee van die talenten die bij TFS de kans krijgen in de eredivisie uit te komen zijn Romy Claasen (17) en Jaymie Laurens (14). Romy komt drie keer per week uit Gilze Rijen om bij de Barendrechtse vereniging te trainen. Romy: ,,In mijn directe woonomgeving is geen badminton vereniging die zo hoog in de competitie speelt en ik wilde me graag verder ontwikkelen. Zo ben ik bij TFS terecht gekomen. Mijn ambitie was op het hoogste niveau in Nederland te spelen en dat doe ik nu dus. Dat niveau wil ik vasthouden. Verder richt ik me op mij studie van Sport Marketing."
De ambitie van Jaymie stopt niet bij het spelen in de eredivisie. Als vaste invalster bij het eerste team heeft ze dat eigenlijk al op jonge leeftijd al bereikt. Het uit Ridderkerk afkomstige talent is heel duidelijk in haar doel. Zij wil voor Nederland uitkomen op de Olympische spelen. Trainen doet ze daarvoor dagelijks. Eén keer per week reist ze naar Papendal om daar met de nationale selectie te trainen.
,,Speelsters zoals Romy en Jaymie zijn talenten die we graag aan ons willen binden", gaaHenriette verder. Ze zijn talentvol en ambitieus. Daarnaast zijn ze een voorbeeld voor de andere jeugd in de vereniging. Topploegen zullen echter aan hun gaan trekken, dus we zullen een brede selectie op moeten bouwen om het vertrek van spelers op te vangen.

Jeugd
Badminton is de snelste racketsport in de wereld en kan gespeeld worden door jong en oud en op alle niveaus. The Flying Shuttle timmert hard aan de weg om sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel te kunnen blijven voeren. Zo is er een bloeiende jeugdafdeling die meedoet aan de jeugdcompetitie. Kinderen vanaf vijf jaar zijn al welkom. Voor de senioren worden ook veel activiteiten georganiseerd. Voor de competitiespelers worden er op dinsdag-, woensdag – en vrijdagavond trainingen verzorgd. Beginnende spelers kunnen meedoen aan de introductietraining.

Afbeelding

Advertenties uit de krant