Afbeelding

Column Jamie: 'Hoi, ik ben Pieter'

Algemeen

Het nadeel aan theatervoorstellingen is dat je de kaartjes vaak al een half jaar van tevoren moet kopen, zeker bij grote namen want die zijn altijd binnen no-time uitverkocht. Mijn probleem is dat ik altijd vergeet dat we kaartjes hebben gekocht omdat het zo lang geleden is. Op dat soort momenten is mijn moeder altijd een geweldige geheugensteun.

Zo ook voor de voorstelling 'Spot' van cabaretier Pieter Derks in Het Kruispunt. Hij is bekend geworden door De Wereld Draait Door en hij heeft ook nog eens een seizoen van 'De slimste mens' gewonnen. Afgelopen vrijdag was het dan zover. Al dagen lang vertelde ik aan mensen dat ik naar zijn voorstelling zou gaan. Het zou namelijk mijn eerste keer zijn dat ik een comedian live zou zien. Jochem Myjer en Richard Groenendijk waren namelijk al aan mijn neus voorbij gegaan.

Op z'n zachtst gezegd was Pieter echt briljant! Wat een top avond was dat zeg, niet te doen. Ik had het bloedheet en dat kwam niet alleen maar omdat de hele zaal vol zat, maar ook omdat ik zo veel heb moeten lachen. Het leuke was dat de voorstelling je heel erg aan het denken zette over wat er nu allemaal speelt zoals IS, Trump en Noord-Korea.

Als kers op de taart van een geslaagde avond had Pieter nog een verrassing voor ons. Hij had een Oudejaarscolumn geschreven voor Nu.nl die hij wilde opnemen. ,,Ik was op zoek naar het mooiste en leukste theater van Nederland. Het Oude Luxor zat al vol, dus doen we het hier, haha!" De column ging er vooral over dat we in 2017 helemaal niks zijn opgeschoten. Over de verkiezingen zei Pieter het volgende: ,,Ik krijg hier een sterk Gordon Gaat Trouwen gevoel bij: een hoop heisa en het resultaat is toch weer een lachende vrijgezel!"

Na de voorstelling ben ik nog naar hem toe gegaan, omdat ik graag op de foto met hem wilde. Voordat ik ook maar iets had gezegd stak hij zijn hand uit en zei: "Hoi, ik ben Pieter." Alsof ik dat niet wist.

De voorstelling was een mooie afsluiting van het jaar. Ik wens iedereen een gelukkig nieuw jaar!

Jamie.

Advertenties uit de krant