Afbeelding
FOTO

Miniroman 'Samen bouwen aan Barendrecht'

Algemeen

BARENDRECHT – Dinsdagavond, 2 januari, vond de Nieuwjaarsreceptie van gemeente Barendrecht plaats. Er waren zo rond de 175 inwoners van Barendrecht aanwezig.

Burgemeester Jan van Belzen hield een korte toespraak waarin hij eerst de aandacht richtte op het oprechte meeleven tijdens het ziekbed en na het overlijden van zijn vrouw Anneke van Belzen. ,,Ik heb talloze kaarten en meelevende woorden mogen ontvangen", zei hij.

,,Voor u staat een trotse burgemeester. Uit het onderzoek 'Waar staat Barendrecht', gehouden in 2017, mag ik concluderen dat Barendrecht er goed voor staat. Een waardering van 8,1 voor de woonomgeving, een duidelijke verbetering van de veiligheid in de buurt en 80 procent van de inwoners geeft aan vertrouwen te hebben in de manier waarop de gemeente wordt bestuurd. De resultaten van dit onderzoek zijn voor ons heel belangrijk. Er blijft altijd ruimte om onszelf te verbeteren. Daar gaan we mee aan de slag, we gaan niet achterover leunen."

De burgemeester vroeg ook of iedereen gebruik wil maken van zijn of haar democratisch recht tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Samen Bouwen
2017 Was het jaar van Samen Bouwen. In januari behandelt de gemeenteraad de visie die met al de ideeën van de Barendrechters is opgesteld. Het project werd gestart op basisschool De Hoeksteen. Zij maakten een boom waarin iedereen een idee voor Barendrecht kon hangen. Deze boom stond lange tijd in de hal van het gemeentehuis.

Tot slot werden de eerste miniroman uitgereikt, hierin staat een verhaal over Barendrecht in 2025, aan drie kinderen van De Hoeksteen en directeur Theo Bouma. ,,Dit is de start om samen, met elkaar, verder te bouwen aan Barendrecht, een inspiratie om u aan het denken te zetten over de toekomst van Barendrecht."

Sophie, Pepijn en Bastiaan mochten samen met de burgmeester het glas heffen om te toosten op een mooi 2018.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant