Afbeelding

Politieke middag voor senioren

Algemeen

BARENDRECHT - De KBO (Katholieke Bond voor Ouderen) en de PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond) zijn landelijk samen gegaan. In Barendrecht willen de bonden ook meer gezamenlijk naar buiten treden. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in maart hebben de organisaties de handen ineen geslagen. Zij houden een politieke middag speciaal voor ouderen op woensdag 31 januari van 14.30 tot 16.30 uur. Locatie is De Ontmoeting, bij de Dorpskerk. Vanaf 14 uur staat de koffie klaar.

Alle plaatselijke fracties zijn uitgenodigd. De bonden hebben een toezegging ontvangen van CDA (Wiljo Reijnders), D66 (Marianne Tijssen-Humme), EVB (Lennart van der Linden), Groen Links (Arie Kooijman), PvdA (Baidjnath Misier-Roopram), SGP/CU (Arjan Stolk) en VVD (Simon Kelder).

Landelijk hebben de organisaties voor deze verkiezingen vijf speerpunten opgesteld, die deze middag een rol zullen spelen:

1. Voldoende inkomen voor ouderen. Pak de hoge ouderenwerkloosheid aan en voer doelgericht lokaal armoedebeleid.

2. Integrale aandacht voor wonen en zorg. Maak het voor senioren daadwerkelijk mogelijk om langer thuis te kunnen wonen. In Barendrecht zou gewerkt worden aan het bouwen van levensbestendige woningen.

3. Een veilige gemeente. Zorg voor een integrale veiligheidsaanpak, genoeg voorzieningen en 'beschutte' wijken.

4. Digitalisering zonder uitsluiting. Stimuleer de digitale vaardigheid; behoud daarnaast het vangnet (papier en telefoon)

5. Aandacht voor zingeving. Geef ruimte aan activiteiten rond zingeving en ontmoeting: denk aan vrijwilligerswerk.

Deze politieke middag zal worden geleid door Arie Slob uit Noordeloos. De middag is bedoeld voor de leden van beide organisaties, maar uiteraard zijn alle senioren van harte welkom. Wie meer informatie wil, kan voor KBO terecht bij Marianne de Jong via 0637557706 en m.jong84@chello.nl, voor PCOB bij Gerrit van Rietschoten via 0681308040 en pcob.barendrecht@gmail.com.

Advertenties uit de krant