Afbeelding

Twix zoekt thuis

Algemeen

BARENDRECHT - Het is momenteel erg rustig in De Dierenstee. Met name de katten vinden snel een nieuw thuis. Poes Twix heeft al verschillende soortgenoten zien komen en gaan. Omdat ze het heel goed kan vinden met andere katten, is het sneu dat ze nu alleen in haar kamer verblijft.

Twix is enige weken geleden ook al in het zonnetje gezet. Ze werd met een paar soortgenoten gevangen in een buitengebied in Strijen. Deze groep katten was duidelijk niet gewend aan menselijk contact en daardoor erg schuw. Naarmate de weken verstreken, raakten de meeste katten uit deze groep gelukkig steeds meer op hun gemak. Inmiddels zijn alle katten uit dit groepje geplaatst, behalve Twix (geschatte leeftijd tien maanden).

Zij is vanaf binnenkomst het minst gemakkelijk benaderbaar gebleken. Kom je te dichtbij, dan laat Twix duidelijk merken dat ze dat heel spannend vindt. Met snoepjes kun je Twix een beetje verleiden, maar haar aaien is tot nu toe niet gelukt. Dat betekent niet dat Twix niet kan uitgroeien tot een sociale poes, maar het vraagt veel tijd, geduld en aandacht.

Wat Twix goed kan helpen bij de socialisatie, is de aanwezigheid van een soortgenoot. Ze vindt het erg leuk om met andere katten te spelen en kan daar het sociale gedrag van afkijken. Voor Twix wordt dus een rustige plek gezocht waar al minimaal een andere kat aanwezig is en waar ze op den duur naar buiten kan. Omdat Twix nu duidelijk een maatje mist, wordt haar snel een thuis gegund.

De Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant