Afbeelding

Aantal fietsendiefstallen daalt aanzienlijk

Algemeen

BARENDRECHT  – Het aantal fietsendiefstallen in Barendrecht is in de afgelopen maanden aanzienlijk gedaald. Was er in september 2017 nog sprake van 70 aangiftes van gestolen fietsen, in december is dit aantal gedaald tot 9. Met name de extra inzet van aspirant-beveiligers rond de Middenbaan en het NS-station en aanhoudingen van fietsendieven door de politie hebben positief bijgedragen aan de daling.

Burgemeester Van Belzen is er uiteraard blij mee "Als gemeente faciliteren we stallingsmogelijkheden, houden we toezicht en sporen we politie aan te surveilleren. Verder proberen we iedereen bewust te maken van hun eigen rol bij dit alles."

Vanwege het succes verlengt de gemeente het project met de aspirant-beveiligers  van KUVA beveiligersopleidingen. Zij surveilleerden een aantal uren per werkdag hoofdzakelijk rond de Middenbaan en het NS-station, de plekken waar frequent fietsendiefstallen plaatsvonden. Op deze locaties is het aantal fietsendiefstallen teruggelopen tot 1 per vier weken. 

De politie heeft de afgelopen maanden een aantal fietsendieven aangehouden en verhoord. Het Basisteam Oude Maas bijvoorbeeld heeft zes verdachten van hun bed gelicht. Ook dit draagt bij aan de positieve cijfers. "De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Het onderzoek loopt nog."

De burgemeester noemt de toegenomen oplettendheid van de bewoners van Barendrecht als derde succesfactor. "Denk bijvoorbeeld aan de twee jongens van ongeveer 14 jaar oud die medio oktober getuigen waren van een fietsendiefstal. Zij belden 112 en gaven het signalement van de fietsendieven door. Hierdoor kon de politie de twee nog jeugdige fietsendieven aanhouden."

Advertenties uit de krant