Iedere dinsdagavond wordt er gerepeteerd in Carnisse Haven. De regie zit eerste rij.
Iedere dinsdagavond wordt er gerepeteerd in Carnisse Haven. De regie zit eerste rij.

Musical Jona: 'Spectaculair en mooier dan mooi'

Algemeen

BARENDRECHT – ,,Waarom de Barendrechters naar de musical Jona moeten komen kijken? Omdat deze musical spectaculair is. De mooiste die we tot nu toe gemaakt hebben. De sfeer is fantastisch, de acteurs zitten goed in hun rol en het verhaal is natuurlijk speciaal voor ons geschreven." Regisseur Jurrien Bunk is enthousiast over de nieuwe productie waarmee ze op 2 en 3 februari in theater Zuidplein staan.
,,In het Zuidplein-theater kunnen we ook meer met het decor. We zijn heel blij met de sponsering van Berkman. Zij zetten een speciale musicalbus in, zodat Barendrechters opgehaald en weer thuisgebracht worden voor slechts vijf euro per persoon. Geen parkeerproblemen en hoge parkeerkosten dus. Hartstikke fijn dat dit mogelijk is gemaakt."

Stichting Samenspel heeft eerdere musicals gebracht gebaseerd op bijbelverhalen, waarmee ze veel succes hadden. Zoals Ruth en Mozes. Afgelopen jaar werd er gerepeteerd voor het eigentijdse verhaal Jona, dat geschreven werd door Cor 't Hart. De muziek werd geschreven door Peter Groen. Jurrien Bunk is de voorzitter van de stichting en regisseert samen met Jeroen van de Lande. Op 2 en 3 februari staan de acteurs en muzikanten op het podium van het Theater Zuidplein. Kaarten kosten 11,50 euro. Aanvangstijd 20 uur.

Het verhaal
Jona moet naar Ninnesota om daar de mensen op het juiste pad te brengen. Maar de mensen in deze verdorven stad, midden in het Amerika van de jaren twintig, verdienen dit totaal niet. De stad draait om drugs, drank en prostitutie. Jona besluit een enkeltje te kopen voor de trein en zo de andere kant op te gaan. Maar zo werkt het natuurlijk niet. In een swingende musical wordt de mooie boodschap van het bijbelboek des te duidelijker. Meer weten?
www.musicalbarendrecht.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant