Afbeelding

Nationale Voorleesdagen in bieb

Algemeen

BARENDRECHT - In Bibliotheek Carnisselande is er donderdag 25 januari van 10.30 tot 12 uur een editie van 'Kids&Koffie'. Dit in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Kinderen kunnen luisteren naar het verhaal 'Ssst! De tijger slaapt' en de Prentenboeken TopTien 2018 wordt besproken.

Zaterdag 27 januari van 14 tot 15 uur kunnen ouders samen met hun kinderen liedjes zingen, dansen en muzikale spelletjes spelen bij 'muziek op schoot'. Deze workshop wordt gegeven door Nathalie Tempelman. Beide activiteiten zijn voor ouders en kinderen van nul tot vier jaar en zijn gratis toegankelijk. Aanmelden voor muziek op schoot is verplicht en kan via de website.

 Het voorlezen van een verhaaltje of het bladeren in een prentenboek zorgt voor het maken van herinneren bij kinderen. Ook heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Daarom vinden ook dit jaar De Nationale Voorleesdagen weer landelijk plaats, nu van 24 januari tot en met 3 februari. 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het staat centraal bij de vele activiteiten.

Een bibliotheekpas is voor kinderen tot achttien jaar gratis. Nieuwe jeugdleden ontvangen tijdens de Nationale Voorleesdagen een vingerpoppetje van het Prentenboek van het jaar. Kijk op www.debibliotheekaanzet.nl of op Facebook voor de actuele agenda en informatie.

Advertenties uit de krant