Afbeelding

Column Jamie: Wie is (Moffel) de Mol?

Algemeen

Moffel de Mol is mijn jeugdheld. Ik keek op de basisschool altijd naar het kinderprogramma 'Koekeloere' waar hij samen met Piertje de Worm allemaal avonturen beleefde. Ik studeer inmiddels, dus het is al even geleden dat ik meneer de Mol heb gezien.

Maar ik heb zijn look-a-like gevonden: Jean-Marc van Tol. Hij is bekend als striptekenaar van Fokke en Sukke. Dankjewel 'Wie de Mol'. Jean-Marc viel in de eerste aflevering al op, doordat hij net als Jan, Loes en Ron een test van executie moest maken na de eerste opdracht zonder ook maar iets van de Mol te hebben gezien. Zijn aparte broek was ook niet te missen trouwens, maar goed dat ter zijde. Het nieuwe seizoen van het spelprogramma begon al legendarisch, doordat alle kandidaten in tweetallen in een ander land zaten. Jan Versteegh was zo slim om te vragen waar Ruben in Kiev zat. MAAR RUBEN ZAT HELEMAAL NIET IN KIEV. Kan ik misschien een bedankje sturen naar de persoon die heeft bedacht om Jan uit te nodigen voor het programma? Ik vind die jongen toch zo fantastisch en hij is zó enthousiast, dat het bijna aanstekelijk wordt.

Zoals we allemaal al weten viel Ron Boszhard na twee uur al af. Heel sneu, want hij wilde juist zo graag mee doen met 'Wie is de Mol'. Hij kon nog terugkomen, maar de kandidaten gingen niet naast hem zitten in de tweede aflevering, omdat ze anders tweeduizend euro zouden verliezen. De opdracht was mislukt, waardoor ze uiteindelijk toch geen geld kregen, wat Rons vertrek extra vervelend maakt.

Wat ook sneu is, is dat een kandidaat vrijwillig naar huis gaat, omdat hij 'het spel te spannend vindt'. We zijn weer terug bij Jean-Marc. Tijdens de laatste opdracht van de tweede aflevering deed hij al niet mee, omdat hij geen gevoel voor links, recht, boven, en onder bleek te hebben. Uiteindelijk stapte hij uit programma. Waarom stapt iemand vrijwillig uit dit programma, wanneer anderen er een moord voor zouden doen om erin te komen (zoals Ron)?

Beste molloten; veel plezier de komende weken!

Advertenties uit de krant