Afbeelding

'Meer vuurwerkvrije zones'

Algemeen

BARENDRECHT - In de laatste week van december en de eerste week van januari vroeg SGP-ChristenUnie Barendrechters wat ze van het vuurwerkbeleid vinden. 72 Procent gaf aan het eens te zijn met de stelling 'Er moeten meer vuurwerkvrije zones komen'.

Op Facebook en Instagram hield SGP-ChristenUnie een poll. De overgrote meerderheid gaf aan dat er meer vuurwerkvrije zones moesten komen. 28 Procent was het oneens met de stelling.

Ook was er een mailadres opengesteld voor inwoners die niet actief zijn op sociaal media of die genuanceerder hun mening wilden laten horen. Raadslid Arjan Stolk: ,,Opvallend was dat iedereen die per mail reageerde, pleitte voor een strenger vuurwerkbeleid. Dit varieerde van een algeheel verbod op particulier vuurwerk en een verbod op knalvuurwerk tot een vuurwerkverbod bij zorginstellingen en een vuurwerkshow door de gemeente. In reacties onder de artikelen die verschillende media hebben gepubliceerd, lazen we veel emoties. Opvallend genoeg zaten daar juist veel voorstanders van het afsteken van vuurwerk bij".

De fractie geeft aan het vuurwerkbeleid en de mogelijkheden die de gemeente heeft verder te onderzoeken. ,,We wisten dat dit een beladen en emotioneel onderwerp was. De reacties hebben dat bevestigd. We willen naar de mening van onze inwoners luisteren. Hierbij wegen we de argumentatie van voor- en tegenstanders tegen elkaar af. Daarnaast moeten we kijken wat realistisch is qua handhaving en naar de bevoegdheden die we op lokaal niveau hebben. Dit vraagt verder onderzoek. We gaan er in ieder geval serieus werk van maken", aldus Arjan Stolk.

Vuurwerk@sgp-barendrecht.nl is nog steeds in gebruik. Aanvullende meningen kunnen dus nog steeds ingestuurd worden.

Advertenties uit de krant