Afbeelding

Vandalisme moet stoppen

Algemeen

BARENDRECHT - Fred Bloot, voorzitter van Bewonersorganisatie park Buitenoord en Omgeving (BoBo), vroeg dinsdagavond in de commissie Samenleving om meer toezicht en camerabewaking in de buitenruimte. Dat deed hij naar aanleiding van diverse incidenten. Specifiek vroeg hij om cameratoezicht in het tunneltje aan de Groene Rede. Daar hebben jeugdige vandalen herhaaldelijk schade toegebracht aan het kunstwerk.
BoBo wil de daders identificeren, zodat het vandalisme stopt en er preventief gewerkt kan worden. Burgemeester Jan van Belzen sloot hierbij aan. ,,Ik zou graag namen en rugnummers weten, want dit moet stoppen.'' Hij liet weten dat er heel wat nodig is om cameratoezicht mogelijk te kunnen maken. Hij nodigde Fred Bloot daarom uit samen om de tafel te gaan, zodat eerst gekeken kan worden wat er nog meer gedaan kan worden om het vandalisme te stoppen. Ook gaf hij aan dat er vaak geen verband wordt gelegd tussen de incidenten en dat daarop meer alertheid moet komen.
BoBo gaat het kunstwerk in het tunneltje herstellen. Fred Bloot liet weten graag gehoor te geven aan de uitnodiging van Van Belzen.

Advertenties uit de krant