Afbeelding

Joep zoekt een baasje

Algemeen

BARENDRECHT - De achtjarige kater Joep is recent kort geplaatst geweest, maar helaas is hij weer terug in De Dierenstee. Dit is niet helemaal te wijten aan Joep zelf, maar hij heeft wel een paar bijzondere trekjes waar je als baas rekening mee moet houden.

Joep is een heel gevoelige kater. Als hij niet goed in zijn vel zit of stress ervaart, kan Joep soms naast zijn kattenbak plassen. Joep moet daarom in een rustig thuis (met tuin), zonder kinderen of andere huisdieren geplaatst worden. In het asiel woont hij wel tussen soortgenoten, maar het wordt al snel te druk voor Joep.

Hij zal even tijd nodig hebben om te wennen aan een nieuwe omgeving, maar als Joep eenmaal zijn plek heeft gevonden is hij een leuke huisgenoot. Hij is lief en heel aanhankelijk. Joep vindt het gezelschap van mensen fijn en kan urenlang bij je op schoot slapen.

Hij is echter wel een kat die zelf bepaalt wanneer en hoelang hij bij je komt zitten. Sowieso gaat Joep graag zijn eigen gang en dat moet je als zijn toekomstige baas wel kunnen accepteren. Joep kan wat eigenzinnig zijn en als het hem te druk wordt, dan zoekt hij even een rustig plekje op.

Voor Joep wordt dus een baas gezocht die zijn eigenzinnige karakter kan waarderen en hem een stabiele en rustige omgeving kan bieden. Ter voorkoming van blaasgruis krijgt Joep speciale brokjes te eten. Wie geeft deze bijzondere, mooie kater een kans op die fijne plek?

De Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant