Afbeelding

Leer hardlopen in tien weken

Algemeen

BARENDRECHT - De tweede editie van de Fun2Run loopcursus is een feit. Het doel van de cursus is ongewijzigd: vijf kilometer hardlopen binnen tien weken met plezier en zonder pauze. Op woensdag 28 maart begint de Fun2Run loopgroep voor startende lopers, lopers zonder ervaring en liefhebbers van lopen in een gezellige groep.

Trainers Marina Witkamp-Weijgertse en Marjolijn Westerink-Mak zijn Atletiekunie gecertificeerd looptrainer cq assistent looptrainer en hebben veel aandacht voor looptechniek. Trainingsmaterialen zoals loopladders en mini hordes worden ingezet ter ondersteuning van de warming-up en de looptraining. 'Een goed begin is het halve werk' is van toepassing op de start- en finish locatie.

MFA Waterpoort biedt Fun2Run de perfecte locatie: enthousiaste beheerders die op de waardevolle spullen passen, altijd toegankelijk, drankje aan de bar en gebruik van kleedkamers en toilet. De loopcursus bestaat uit tien trainingen op woensdagavond van 18 tot 19.15 uur aangevuld met twee trainingen per week die de cursist uitvoert op een zelfgekozen tijdstip. Voorafgaand aan deelname ontvangt men een lopersanalyse-formulier met aandacht voor de wensen en conditie.

Op woensdag 14 maart van 18 tot 19 uur is men van harte welkom in de Waterpoort voor info over de loopcursus door beide trainers. Dit is ook de deadline van aanmelding. Voor alle Fun2Run deelnemers hebben Marina en Marjolijn een sportief cadeautje: op woensdag 21 maart 18 uur uur zijn alle deelnemers uitgenodigd voor een clinic bij Run2Day, Meent Rotterdam. Eigenaar en trainer Wilma van Onna verzorgt de clinic waarin een loopanalyse en schoen-, kleding- en voedingsadvies voor (aspirant-)lopers wordt gegeven. Leden van Fun2Run zijn aangesloten bij de Atletiekunie en derhalve verzekerd voor ongevallen en aansprakelijkheid.

Aanmelding via: fun2run2018@gmail.com. Kosten: 50 euro voor de gehele cursus. De cursus start bij tenminste tien deelnemers.

Facebook: Fun2Run Barendrecht

Advertenties uit de krant