Afbeelding

William Vat in gesprek over Blockchain-Bitcoin

Algemeen

BARENDRECHT - William Vat gaat donderdag 15 februari  samen met presentatrice Marijke Vermaas live bij Exxact Barendrecht van 20 tot 21 uur in gesprek over Blockchain en de Bitcoin. Blockchain is de technologie achter de virtuele munten zoals de Bitcoin. Met de Blockchain technologie kunnen we voor eens en altijd een antwoord geven op de vraag: hoe kunnen we vertrouwen wat er op internet staat? Althans, dat zeggen voorstanders. De technologie achter Bitcoin wordt nu al gebruikt voor het ruilen van elektriciteit, het kopen van concertkaartjes en huizen. Over een paar jaar zou het zomaar eens niet meer weg te denken kunnen zijn uit het dagelijks leven. Maar wat is het eigenlijk? Nou: een netwerk van computers met allemaal een identieke kopie van informatie over transacties, die ook nog eens openbaar is. Veilig en inzichtelijk dus, maar wat kun je er mee? De bekendste toepassing is betalen. Denk daarbij aan cryptomunten als Bitcoin en Ethereum. Blockchain-Technologie kan voor veel meer gebruikt worden dan voor geldtransacties.

Over dit interessante toekomstige onderwerp gaan William en Marijke in gesprek met Alberto Aguzzi. Alberto Aguzzi is Technisch Specialist bij IT-bedrijf Macaw. Alberto heeft apps ontwikkeld voor ios en android, en heeft zich bezig gehouden met chatbots en de Hololens. Alberto kan de luisteraars op een begrijpelijke en toegankelijke manier uitleggen wat de betekenis van Blockchain is.      

In deze 'Live' William en Marijke in gesprek met...staat de muziekkeuze in het teken van de Americana-Memphis Soulmusic songs die zelden op de radio te beluisteren zijn.

www.exxact.nl.

Advertenties uit de krant