Het personeel vierde afgelopen dinsdag feest.
Het personeel vierde afgelopen dinsdag feest.

Pearle Donkervoort bestaat twintig jaar

Algemeen

BARENDRECHT – In de laatste jaren is er heel wat veranderd in de brillenbranche. Daar weten ze bij Pearle aan de Middenbaan alles van. Dinsdag 13 februari bestond de zaak twintig jaar.
Een twintigjarig jubileum met vijfenveertig jaar ervaring. Vooral de oudere garde aan klanten noemt Pearle nog steeds Donkervoort.
Niet zo gek omdat het natuurlijk nog steeds 'dezelfde' winkel is, alleen met een andere naam.

Nicole Donkervoort werd eigenaar in 2004, toen nog samen met haar moeder Inge Donkervoort. In 2014 kwam de winkel enkel op haar naam te staan. Maar qua ervaring loopt Nicole al vanaf haar kinderjaren mee in de winkel.
,,Dat we twintig jaar geleden ervoor kozen om onder de naam Pearle door te gaan, had alles te maken met Pearle die een winkel aan de Middenbaan wilde gaan openen. We zouden dus concurrenten worden. In die tijd waren we al van plan om te gaan vernieuwen en dat hebben we dus samengevoegd met het franchiseconcept", vertelt Nicole.

,,Wij willen onze klanten bedanken voor hun trouwe bezoeken", gaat Nicole verder. ,,Hoe bijzonder is het dat we zelfs klanten uit Friesland en België hebben? Deze mensen woonden eerst in Barendrecht, verhuisden en kregen bij een andere opticien niet de service die zij van ons gewend waren. Het zegt veel over hoe hoog wij service voor onze klant hebben zitten."

Passie voor het vak
Pearle heeft zeven medewerkers en allemaal hebben zij een passie voor het vak. Er zijn weinig verschuivingen in het personeel en dat is voor de klanten wel zo fijn.
Nicole: ,,Als ik naar mezelf kijk, vind ik het omgaan met de klanten het mooiste wat er is. Het is fijn dat onze klanten zich bij ons thuis voelen en weten dat we de tijd voor hen nemen. Ook de nieuwe jeugdige klanten ervaren het dorpse karakter van onze winkel als prettig. Wat wij belangrijk vinden zijn; aandacht, gericht advies en tevens wordt er ook gekeken naar de gezondheid van het oog tijdens de oogmeting. Ik ben blij als een klant tevreden de winkel verlaat."

Alle medewerkers volgen ieder jaar weer cursussen omdat er veel veranderd op het gebied van de oogmetingen en contactlenzen.
,,Een leuk nieuwtje is dat opticien Sumartie Sauer bezig is om een opleiding te volgen voor contactlensspecialist en dat zij volgend jaar de bedrijfsleider gaat worden", vertelt Nicole.
,,We hopen nog heel lang door te gaan met de zaak. Of mijn kinderen het ooit gaan overnemen? Tot nu toe lijkt het erop van niet, maar je weet nooit hoe het loopt."

Gratis schoonmaken
Het twintigjarig bestaan werd afgelopen dinsdag gevierd met het personeel en partners bij restaurant De Waal. Aankomende zaterdag, 17 februari zal er een promotieteam op de Middenbaan rondlopen. Zij maken gratis brillen schoon, en voor iedere klant staat er koffie en een kleine lekkernij klaar.

Pearle, Middenbaan 53a, Barendrecht. 0180 - 613181.

Advertenties uit de krant