Afbeelding
FOTO

'Wie wij zijn' bij Bergarde

Algemeen

In Galerie Bergarde aan Het Buitenland 1 in Heerjansdam zijn tot 3 mei 2018 foto's en videowerk te zien van Rince de Jong (1970). De tentoonstelling 'Wie wij zijn' werd zaterdag feestelijk geopend door Mieke van der Linden, creative producer, journalist en bezitter van een fotowerk van Rince De Jong.

'Wie wij zijn' brengt drie projecten van fotografe en videokunstenares Rince de Jong bijeen. De Jong dompelt zich letterlijk onder in de wereld van haar onderwerpen. Zo werkte de kunstenares achtereenvolgend parttime in de bejaardenzorg, een kinderdagverblijf en als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking. Door deel te worden van de dagelijkse routines en omgeving van haar modellen heeft De Jong een oeuvre opgebouwd dat liefdevol, puur, eerlijk en direct is.

Rince de Jong (Rotterdam, 1970) woont en werkt in Rotterdam. Ze studeerde in 1993 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten | St. Joost in Breda. Liefde en bewondering voor de mens lopen als een rode draad door haar werk. In 1999 verscheen haar boek Lang Leven /Long Life bij uitgeverij De Verbeelding. Haar boek is opgenomen in verschillende collecties, waaronder die van het Stedelijk Museum Amsterdam en Museum Boijmans van Beuningen, en privécollecties in binnen- en buitenland.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant