Afbeelding

Kanjerbeker nu in Den Haag

Algemeen

BARENDRECHT - De Barendrechtse Kanjerbeker is op 14 februari door gegaan naar Den Haag. Femi Sluimer gaf de beker door aan Jacq Verhees, die daarmee de vijfde kanjer is die de beker in ontvangst mag nemen. Eerder was de Kanjerbeker al in Werkendam, Eindhoven, Pijnacker en Hellevoetsluis. De Kanjerbeker is een initiatief van Verhalenvinder Babs Mouton uit Barendrecht, en is bedoeld om vrouwen positiever over zichzelf te laten denken en hen een steuntje in de rug te geven.

Femi Sluimer heeft Jacq Verhees de Kanjerbeker doorgegeven, omdat zij ondanks het feit dat het leven voor haar niet altijd makkelijk is geweest niet bij de pakken is gaan neerzitten. ,,Ze is heel oprecht geïnteresseerd in de ander en te bescheiden. Als ik haar zie is ze opgewekt en kijkt naar wat wél mogelijk is. Ik bewonder haar daar om," aldus Femi. Zelf heeft Femi ondervonden wat de Kanjerbeker voor haar betekende: ,,Ik houd er niet echt van om in de belangstelling te staan maar het heeft wel zeker iets met me gedaan. Daarom ook dank aan Babs voor dit mooie initiatief!"

Babs Mouton wil door middel van het doorgeven van de Kanjerbeker vrouwen de waardering (laten) geven die ze zichzelf niet geven. Met deze waardering van hun omgeving gaan ze hopelijk positiever over zichzelf denken, worden ze sterker, benutten ze al hun kwaliteiten en talenten. Het doel van Babs is om alle vrouwen in Nederland te bereiken. De beker is een wisselbeker: elke maand geeft de huidige kanjer de beker door aan een vrouw die zij op haar beurt een kanjer vindt. Meer informatie: www.verhalenvinder.com/kanjeractie

Advertenties uit de krant