Afbeelding

Helpers nodig bij voorjaarsschoonmaak

Algemeen

BARENDRECHT - Zaterdagmorgen 3 maart worden op de noordelijke oever van de Oude Maas de natuurgebieden De Carnisse Grienden en Klein Profijt schoongemaakt. Voor deze jaarlijkse inzameling van achtergebleven zwerfvuil zijn nog vrijwilligers nodig.

Vereniging De Carnisse Grienden en Lionsclub Rhoon Oude Maas hebben onlangs besloten deze jaarlijkse schoonmaak beter op elkaar af te stemmen. Tot nu toe werden deze activiteiten los van elkaar georganiseerd.

Vereniging De Carnisse Grienden organiseert de schoonmaak voor het 41e jaar in de Carnisse Grienden. Vrijwilligers komen samen op het terrein van gebroeders Kraaijeveld aan de Koedoodsehaven, nabij de parkeerplaats van de Carnisse grienden ter hoogte van gemaal Breeman. Om 10 uur wordt het startschot gegeven. Vanaf 12 uur staat de erwtensoep, gesponsord door de heer Kraaijeveld, gereed en is er voor de kinderen gelegenheid (stok)broodjes te bakken.

De schoonmaakactiviteit is geschikt voor kinderen, begeleiding door ouders is dan gewenst. Er wordt warme kleding en schoeisel aangeraden die vuil en nat mogen worden en eventueel droge spullen. Er zijn geen kosten verbonden en aanmelden is niet noodzakelijk.

Lionsclub Rhoon Oude Maas houdt voor de elfde maal hun schoonmaakactie in het kwetsbare getijdegebied Klein Profijt. Alle schoonmakers verzamelen zich tot 9 uur op de parkeerplaats aan het einde van de Schenkelsdijk (aan de rand van de golfbaan) in het Rhoonse buitengebied. Vanhier trekt de groep gezamenlijk het gebied in. Halverwege de klus is er een koffiepauze en om circa 12.30 uur wordt de actie afgerond met een drankje en hapje in het bos. Daarom wordt aanmelding gevraagd via rhoon.oudemaas@lions.nl of 0620696835.

Klein Profijt is door zijn junglestructuur minder geschikt voor kleine kinderen. Grotere jeugd is van harte welkom. Belangrijk voor iedereen is geschikte werkkleding (die vuil mag worden) en vooral stevig schoeisel, liefst laarzen.

Alleen bij echt slecht weer gaat de schoonmaak van Klein Profijt op zaterdag 3 maart niet door. Bij twijfel kunnen belangstellenden op zaterdagochtend bellen naar 0620696835.

Advertenties uit de krant