Als het aan Lekko ligt, wordt de Waal weer schoon. foto: Inge de Regt
Als het aan Lekko ligt, wordt de Waal weer schoon. foto: Inge de Regt

Lekko: schoonmaak in de Waal

Algemeen

BARENDRECHT - Kanovereniging Lekko uit Barendrecht neemt zaterdag 10 maart deel aan NLdoet. De leden van deze vereniging mogen tijdens hun kanotochten iedere keer weer genieten van de gratis en mooie natuur. Daarom is het voor hen des te frustrerender om te zien dat diezelfde natuur steeds minder schoon is. 'Dat moet anders', dachten de leden en zij startten deze opruimactie.

De leden gaan, vergezeld van een aantal vrijwilligers van buiten de vereniging, zwerfvuil in en rond de Waal opruimen. Al wandelend of varend in kajak of kano, ruimen zij zwerfvuil op langs de rietkragen en verlossen dit stukje 'thuisnatuur' van de rommel. Door mee te doen aan NLdoet maakt kanovereniging Lekko behalve aan haar eigen leden en vrijwilligers ook aan andere mensen duidelijk dat iedereen een zorgplicht voor de aarde heeft.

Er hebben zich al genoeg wandelende vrijwilligers aangemeld. Maar wie zelf in het bezit van een kano is en de leden van Lekko graag varend wil helpen opruimen tijdens NLdoet, kan zich aanmelden via www.nldoet.nl. Zoek in Barendrecht op 'Opruimactie zwerfafval in 't Waaltje'. Daar staan alle details. Vrijwilligers kunnen verzamelen bij het clubgebouw.

Kanovereniging Lekko is opgericht in 1985, gevestigd aan het haventje van 't Waaltje in Barendrecht en aangesloten bij de Toeristische Kanobond Nederland (TKBN). De vereniging met leden uit diverse plaatsen van de regio Rijnmond, Drechtsteden en de Hoekse Waard, richt zich op het recreatief kanovaren en biedt haar leden kanoactiviteiten op diverse wateren.

Advertenties uit de krant