Poes Iris kwam als vondeling De Dierenstee binnen.
Poes Iris kwam als vondeling De Dierenstee binnen. Foto: Leonie Gravesteijn

Iris zoekt baasje

Algemeen

BARENDRECHT - De Dierenstee vangt alle dieren op die in de regio Hoeksche Waard zwervend worden aangetroffen. Een enkele keer kan een dier weer herenigd worden met zijn of haar eigenaar. In de meeste gevallen meldt zich niemand meer en kan er een nieuw thuis worden gezocht. Er wordt eerst getracht een dier wat beter te leren kennen, er is immers niets over de achtergrond bekend.
Ook poes Iris kwam als vondeling De Dierenstee binnen. Haar leeftijd wordt geschat op vijf jaar. Iris is vanaf haar binnenkomst al erg onder de indruk van alles en trekt zich het liefst terug op een rustige plek. Iedereen heeft met Iris te doen, want ze oogt vrij ongelukkig. Ze kan voorzichtig geaaid worden, maar vindt dat wel heel spannend.
Toch is de verwachting dat Iris met veel tijd en aandacht kan uitgroeien tot een fijne huisgenoot. Want ondanks haar angst voor mensen, was al snel duidelijk dat Iris een heel zacht en vriendelijk karakter heeft. Ze heeft dus de tijd nodig om in een nieuwe omgeving te wennen. De voorkeur gaat uit naar een rustig thuis, zonder jonge kinderen.
Of Iris bij een soortgenoot geplaatst kan worden, is nog niet helemaal duidelijk. Ze deelt haar kamer wel met andere katten en lijkt er geen last van te hebben. Anderzijds lijkt Iris het soms ook wat te druk te vinden. Het belangrijkst voor Iris is een plek waar men haar met liefde en geduld kan laten uitgroeien tot een zelfverzekerde dame.
De Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant