Afbeelding

Belastingaangifte doen bij bibliotheek

Algemeen

BARENDRECHT - Voor 1 mei moet het belastingformulier online worden ingevuld. Men kan daarom sinds 1 maart voor de belastingaangifte gratis gebruik maken van de computer- en printfaciliteiten in de bibliotheek in Barendrecht. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is voor iedereen beschikbaar, ook voor niet-leden. Voor wie graag zelf digitaal vaardiger wil worden, biedt Bibliotheek AanZet een gevarieerd cursusaanbod. In Bibliotheek Carnisselande en Het Kruispunt kan men de gratis cursus 'Klik & Tik: samen het internet op' volgen.

In de vestigingen is een computer met veilige internetverbinding beschikbaar gesteld voor de belastingaangifte. Het printen van Belastingdienst-documenten is voor iedereen gratis. Wie aangifte wil doen, kan het melden aan de balie in de bibliotheek, zodat de belastingmodule op de computer wordt klaargezet. Met algemene, praktische vragen staan de bibliotheekmedewerkers klaar.

In de gratis cursus Klik & Tik leert men in eigen tempo de basisvaardigheden voor het werken met een computer en internet. De cursus kent drie onderdelen: de basis, het internet op en samen op 't web. Thema's die aan bod komen zijn: leren typen, werken met Word, kennismaken met internet, zoeken op internet, e-mailen en social media gebruiken. Actuele data en tijden van de cursussen staan op www.debibliotheekaanzet.nl. Of vraag ernaar aan de balie.

Advertenties uit de krant