Afbeelding

Workshop 'Jij kan het ook!'

Algemeen

BARENDRECHT - Op het Festival CultuurLocaal was Esther Erdtsieck-Blaaser te gast om te vertellen over haar boek 'Jij kan het ook!'. Hiermee kunnen leerkrachten in het basisonderwijs op een originele manier invulling geven aan de dramalessen voor hun leerlingen. Esther geeft een workshop voor leerkrachten op 23 juni. Inschrijven is nu al mogelijk.

In Barendrecht is Esther Erdtsieck-Blaaser sinds 2009 een bekende naam. Toen regisseerde zij de legendarische openluchtvoorstelling Kapoen! Van Stichting De Waterdragers. Hier leerde zij ook Henk Elderson kennen. Toen Esther het idee kreeg voor een lesboek met CD, vroeg ze Henk de muziek te componeren.

Via workshops en masterclasses helpt Esther leerkrachten die met het boek willen gaan werken op weg. CultuurLocaal is blij met de samenwerking. Coördinator Henk Elderson: ,,Het cultuuronderwijs op basisschool is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Wij geven daar steeds meer invulling aan op verschillende manieren. Voor eenmalige projecten op scholen en korte cursussen onder schooltijd en in de naschoolse opvang is veel belangstelling. Ook het bijscholen en ondersteunen van de leerkrachten is onderdeel van ons programma. Esther weet met haar ervaring als dramadocent op scholen precies wat wel en niet werkt. We zijn enorm blij dat wij nu een workshop van Esther kunnen aanbieden."

Naast de workshop zijn er mogelijkheden om een training te doen op een school, bijvoorbeeld als invulling van een studiedag. De workshop is op zaterdag 23 juni van 14 tot 17 uur in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. Voor inlichtingen en inschrijven kan men contact opnemen via miranda@cultuurlocaal.nl. Meer informatie op www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant