Archieffoto 2017
Archieffoto 2017

Veiling kunstwerken cliënten Kunstexpress

Algemeen

BARENDRECHT - Humanitas DMH Barendrecht opent vrijdag 16 maart haar deuren tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Verwanten, omwonenden, (aankomend) vrijwilligers, netwerken en andere belangstellenden kunnen kennis komen maken met de cliënten en medewerkers aan Bachlaan 12-14 in Barendrecht.

Zij hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om een gezellige middag te organiseren waarop zij nieuwe mensen kunnen ontmoeten. Tijdens een kunstveiling met kunst van de cliënten kan men genieten van een hapje en een drankje, door de cliënten zelf gemaakt.

Ter voorbereiding op de middag gaan studenten van het Albeda College samen met cliënten hapjes maken voor de gasten. Zij maken daarbij gebruik van de kookapp. Deze app is de eerste die mensen met een licht verstandelijke beperking ondersteunt bij het inkopen doen en vervolgens zelf bereiden van gezonde maaltijden, ontwikkeld door Humanitas DMH, Ilionx en T-mobile.

Elke dag werken de cliënten bij de Kunstexpress aan de mooiste kunstwerken. Speciaal voor deze dag hebben zij kunstwerken geselecteerd voor de veiling en zijn daar zelf bij aanwezig. Wie belangstelling heeft is welkom vanaf 16 uur welkom! Frank Wolterink, bestuurder Humanitas DMH, is de veilingmeester. De cliënten verwelkomen bezoekers graag en laten iedereen graag de kunstwerken zien en proeven wat zij gemaakt hebben. www.humanitas-dmh.nl

Advertenties uit de krant