Afbeelding

Video 2008: Rob van Egmond

Algemeen

BARENDRECHT - In 2008 maakte Rob van Egmond een trektocht met caravan, paard, honden, geit en kippen door de Achterhoek om daarmee geld te werven voor stichting Kika. De aanleiding was het overlijden van zijn echtgenote Coby aan kanker. Zij was actief voor KiKa en Rob wilde een bijdrage leveren in haar nagedachtenis.

Met succes: zijn tocht van ruim 1.600 kilometer leverde een cheque van 25.000 euro op en voor hem de bijnaam KiKaboer. De video-opnamen van Ton Herwijnen zijn door Bas Romeijn tot terugkijkfilm gemonteerd, die nu te zien is op basromeijnfilms.blogspot.nl.

De video toont zijn vertrek uit Barendrecht bij het gemeentehuis, waar hij van burgemeester Van Belzen en de wethouders de eerste giften in ontvangst kon nemen. Daarna volgde een tocht langs zijn Barendrechtse sponsors.

Over zijn wederwaardigheden tijdens zijn lange tocht, schreef hij vorig jaar een boek. Ook van dat boek is de opbrengst bestemd voor KiKa. Het is voor 9,50 euro te koop bij boekhandel The Read Shop aan de Middenbaan. De eerste druk hiervan is al bijna uitverkocht. Er staat een tweede druk op stapel.

Advertenties uit de krant