Sander Toussaint wil binnen drie jaar een vast plekje tussen de gevestigde orde van makelaars.
Sander Toussaint wil binnen drie jaar een vast plekje tussen de gevestigde orde van makelaars. Foto: Ronald Hooijmeijer

Makelaar opent nieuwe vestiging

Algemeen

BARENDRECHT - De rekensom is voor Sander eenvoudig. Honderd procent meer service, tegen een nul procent hoger tarief. Dat maakt het voordeel voor de klant, volgens de nieuw in Barendrecht gevestigde makelaar.Dat is het verschil waarmee Sander Toussaint (35) van 'Toussaint + van Wijk' woning- en bedrijfsmakelaardij' zijn klanten aantrekt. Barendrecht had al niet te klagen over het aantal makelaars, maar als het aan Sander ligt dan verkrijgt zijn makelaardij binnen drie jaar een vast plekje tussen de gevestigde orde.
Sander: ,,Onze vestiging in Spijkenisse heeft een werkgebied van, pak hem beet, Rockanje tot aan Hoogvliet. Om te groeien met de onderneming wilden we met onze activiteiten richting de BAR-gemeenten gaan. Barendrecht paste als locatie perfect in dat plan om ons tweede kantoor te openen. Mijn affiniteit met deze gemeente gaat vijftien jaar terug, toen ik in de makelaardij begon. De huizen aan de Avenue Carnisse, waar we nu gevestigd zijn, werden toen gebouwd en heb ik mede verkocht. Ik ken dus de gemeente.''

Verschil
,,Waar we het verschil mee maken met zoveel makelaars om ons heen? Ik denk dat het komt doordat we niet zomaar een makelaar zijn in de zin van aan- en verkoop van woningen of bedrijfspanden. We luisteren goed naar het verhaal van de klant en begeleiden vervolgens het hele proces waar deze mensen doorheen gaan. Zo'n proces is bij een scheiding heel anders dan wanneer er sprake is van verhuizing door een aankomende gezinsuitbreiding, of door het vinden van een andere baan aan de andere kant van het land. En ja, in dat proces is de aan- of verkoop van een huis een belangrijk onderdeel, maar zeker niet het enige dat weegt in het nemen van cruciale beslissingen. Door al die verschillende omstandigheden die zich voor kunnen doen, zijn adviezen op maat nodig."

Verjaardag
,,We spreken daarbij de taal van de mensen. Eerlijk is eerlijk, die willen uiteindelijk gewoon dat alles top geregeld is. Dat ze op een verjaardag kunnen vertellen dat hun huis in korte tijd voor een hoog bedrag verkocht is en dat ze daarvoor maar een heel klein percentage aan de makelaar kwijt waren. Simpel. Om dat te kunnen moeten we volledig transparant werken. De klant volledig en adequaat informeren."

,,Van ieder huis dat we in de verkoop krijgen worden professionele foto's en een video gemaakt. De plattegronden worden door ons verzorgd. Natuurlijk plaatsen we het huis op Funda, maar daar stopt het niet. Met social media en pushberichten brengen we het aanbod onder de aandacht."
De transparantie waar Sander over spreekt is terug te zien in de inrichting van het kantoor. Als men voor het pand staat is de werkruimte tot achterin te overzien. Glazen wanden en deuren belemmeren het uitzicht niet.

Ambassadeurs
Toussaint + van Wijk makelaardij is op zoek naar ambassadeurs voor het bedrijf en die kunnen ze alleen verkrijgen door te laten zien hoe ze te werk gaan. Tot en met april biedt de makelaardij haar verkoopdiensten voor de vestiging Barendrecht dan ook gratis aan.

Afbeelding

Advertenties uit de krant